Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail publikace
TREMLOVÁ, B. ŠTARHA, P. BUŇKA, F. GISTINGROVÁ, Z. HRABĚ, J.
Originální název
The Effect of Sterilization on Size and Shape of Fat Globules in Model Processed Cheese Samples
Typ
článek v časopise - ostatní, Jost
Jazyk
angličtina
Originální abstrakt
Model cheese samples from 4 independent productions were heat sterilized (117 C, 20 minutes), after the melting process and packing with an aim to prolong their durability. The objective of the, study was to assess changes in the size and shape of fat globules due to heat sterilization by using, image analysis methods. The study included a selection of suitable methods of preparation mounts,, taking microphotographs and making overlays for automatic processing of photographs by image, analyser, ascertaining parameters to determine the size and shape of fat globules and statistical, analysis of results obtained.
Klíčová slova v angličtině
Chees, Sterilization, shape, size, fat globule
Autoři
TREMLOVÁ, B.; ŠTARHA, P.; BUŇKA, F.; GISTINGROVÁ, Z.; HRABĚ, J.
Rok RIV
2006
Vydáno
11. 5. 2006
Nakladatel
University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences in Brno
ISSN
0001-7213
Periodikum
ACTA VETERINARIA BRNO
Ročník
75
Číslo
2
Stát
Česká republika
Strany od
419
Strany do
425
Strany počet
7
URL
https://actavet.vfu.cz/75/3/0419/
Plný text v Digitální knihovně
http://hdl.handle.net/11012/137205
BibTex
@article{BUT44631, author="Bohuslava {Tremlová} and Pavel {Štarha} and František {Buňka} and Zuzana {Gistingrová} and Jan {Hrabě}", title="The Effect of Sterilization on Size and Shape of Fat Globules in Model Processed Cheese Samples", journal="ACTA VETERINARIA BRNO", year="2006", volume="75", number="2", pages="419--425", doi="10.2754/avb200675030419", issn="0001-7213", url="https://actavet.vfu.cz/75/3/0419/" }