Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail publikace
MÁROVÁ, I. PAŘILOVÁ, K. FRIEDL, Z. DUROŇOVÁ, K. OBRUČA, S.
Originální název
Analysis of phenolic compounds in lager beers of different origin: a contribution to potential determination of the autenticity of Czech beer.
Typ
článek v časopise - ostatní, Jost
Jazyk
angličtina
Originální abstrakt
Beer contains a wide range of polyphenolic compounds originating mainly from malt and hops. In this work newly modified on-line coupled HPLC-photodiode-array (PDA)-MS methods were used for analysis of characteristic phenolic compounds in several Czech lager beers, in comparison with some foreign lager beers.
Klíčová slova
HPLC-PDA-MS; Beer; Lager; Czech beer; Phenolics; Flavonoids
Autoři
MÁROVÁ, I.; PAŘILOVÁ, K.; FRIEDL, Z.; DUROŇOVÁ, K.; OBRUČA, S.
Rok RIV
2011
Vydáno
1. 6. 2011
Nakladatel
Springer
Místo
SRN
ISSN
0009-5893
Periodikum
CHROMATOGRAPHIA
Ročník
73
Číslo
SI
Stát
Spolková republika Německo
Strany od
83
Strany do
95
Strany počet
13
BibTex
@article{BUT74140, author="Ivana {Márová} and Kateřina {Pařilová} and Zdeněk {Friedl} and Kateřina {Duroňová} and Stanislav {Obruča}", title="Analysis of phenolic compounds in lager beers of different origin: a contribution to potential determination of the autenticity of Czech beer.", journal="CHROMATOGRAPHIA", year="2011", volume="73", number="SI", pages="83--95", issn="0009-5893" }