Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail publikace
TOBOLKOVÁ, B. SUHAJ, M. POLOVKA, M.
Originální název
Klasifikace organických a konvenčních mouk z hlediska podmínek pěstování a technologického zpracování na základě vybraných spektrálních parametrů
Anglický název
Classification of organic and conventional flours with respect to growing conditions and processing technology based on individual spectral parameters
Typ
abstrakt
Jazyk
čeština
Originální abstrakt
Prostudoval se vliv extrakčních podmínek, zejména rozpouštědla, na obsah funkčních složek a antioxidační vlastnosti extraktů 20 vzorek mouk různého původu, způsobů pěstování, stupně a technologie mletí.
Anglický abstrakt
The aim of the presented work was evaluate the influence of extraction conditions, especially solvents on the functional compounds content and antioxidant properties of 20 flour extracts of different origin, cultivation methods and grinding technology.
Klíčová slova
cereálie, mouka, antioxidační aktivita, EPR, UV-VIS, klasifikace, multivariační statistika
Klíčová slova v angličtině
cereals, flours, antioxidant activity, EPR, UV-VIS, classification, Multivariate statistic
Autoři
TOBOLKOVÁ, B.; SUHAJ, M.; POLOVKA, M.
Vydáno
10. 11. 2011
Nakladatel
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR – Kontaktný bod SR pre vedeckú a technickú spoluprácu s EFSA; Univerzita veterinárného lekársva a farmácie v Košiciach
Místo
Košice, Slovenská republika
ISBN
978-80-970552-2-6
Kniha
Zborník abstraktov. IV. vedecká konferencia Mladých vedeckých pracovníkov v potravinárstve
Strany od
25
Strany do
Strany počet
1
BibTex
@misc{BUT74973, author="TOBOLKOVÁ, B. and SUHAJ, M. and POLOVKA, M.", title="Klasifikace organických a konvenčních mouk z hlediska podmínek pěstování a technologického zpracování na základě vybraných spektrálních parametrů", booktitle="Zborník abstraktov. IV. vedecká konferencia Mladých vedeckých pracovníkov v potravinárstve", year="2011", pages="25--25", publisher="Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR – Kontaktný bod SR pre vedeckú a technickú spoluprácu s EFSA; Univerzita veterinárného lekársva a farmácie v Košiciach", address="Košice, Slovenská republika", isbn="978-80-970552-2-6", note="abstract" }