Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail publikace
VOBĚRKOVÁ, S. HERMANOVÁ, S. OMELKOVÁ, J. SLAVÍČKOVÁ, R. RICHTERA, L.
Originální název
. Optimization of lipase production by Bacillus Optimization of lipase production by Bacillus subtilis
Typ
abstrakt
Jazyk
angličtina
Originální abstrakt
The aim of this work was to study the effect of pH and temperature on the activity of lipase produced by the submerged culture of Bacillus subtilis CCM 1999. A series of cultivation media differing in the carbon sources and the nutrient content; brain heart infusion broth, nutrient broth and nutrient broth supplemented with 2 % glucose was used. The activity of lipase was measured spectrophotometrically using p-nitrophenyl laurate in ethanol as the substrate.
Klíčová slova
Bacillus subtilis
Autoři
VOBĚRKOVÁ, S.; HERMANOVÁ, S.; OMELKOVÁ, J.; SLAVÍČKOVÁ, R.; RICHTERA, L.
Vydáno
17. 8. 2011
Nakladatel
Česká společnost chemická
Místo
Praha
ISSN
0009-2770
Periodikum
Chemické listy
Ročník
105 (S)
Číslo
Symposia
Stát
Česká republika
Strany od
s1003
Strany do
s1004
Strany počet
1