Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail publikace
SKLENÁŘOVÁ, K. VÍTOVÁ, E. BUŇKA, F. DIVIŠOVÁ, R.
Originální název
Srovnání analytické a senzorické chutnosti tavených sýrových analogů
Anglický název
The comparison of analytical and sensory flavour of processed cheese analogues
Typ
abstrakt
Jazyk
čeština
Originální abstrakt
U vybraných tavených sýrových analogů s přídavkem různých tuků (slunečnicový olej, palmový tuk, kokosový tuk, máslo a koncentrovaný mléčný tuk) byly pomocí SPME-GC identifikovány a kvantifikovány aromaticky aktivní sloučeniny. Zároveň byla provedena senzorická analýza flavouru.
Anglický abstrakt
The aim of this work was to identify and quantify the content of taste and aroma active compounds and to evaluate flavour of cheese analogue samples with various vegetable fats (coconut, palm, butter and mixed oils and butter).
Klíčová slova
Sýrové analogy, SPME, GC, chutnost
Klíčová slova v angličtině
Cheese analogues, SPME, GC, flavour
Autoři
SKLENÁŘOVÁ, K.; VÍTOVÁ, E.; BUŇKA, F.; DIVIŠOVÁ, R.
Vydáno
6. 6. 2012
Nakladatel
ČSCH
Místo
Olomouc
ISSN
0009-2770
Periodikum
Chemické listy
Ročník
106
Číslo
6
Stát
Česká republika
Strany od
571
Strany do
Strany počet
1
BibTex
@misc{BUT92750, author="Kateřina {Sůkalová} and Eva {Vítová} and František {Buňka} and Radka {Divišová}", title="Srovnání analytické a senzorické chutnosti tavených sýrových analogů", year="2012", journal="Chemické listy", volume="106", number="6", pages="571--571", publisher="ČSCH", address="Olomouc", issn="0009-2770", note="abstract" }