Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail publikace
TOBOLKOVÁ, B. POLOVKA, M. PANGHYOVÁ, E.
Originální název
Vliv přídavku anthokyanů na vybrané parametry modelových pekárenských výrobků
Anglický název
The effect of anthocyanins addition on selected parameters of model bakery products
Typ
abstrakt
Jazyk
čeština
Originální abstrakt
Cílem práce bylo posoudit vliv přídavku anthokyanů na antioxidační a radikál-zhášející vlastnosti a barvu modelových pekárenských výrobků (buchet) a jejich diferenciace na základě těchto charakteristik. Buchty byly připraveny ze špaldová mouky s 0.1% přídavkem anthokyanů o pH=3.8 a pH=6.7. Výsledky jasně prokazují vliv pH izolace anthokyanů na sledované parametry
Anglický abstrakt
The aim of the study was to assess the effect of the anthocyanins addition on antioxidant and radical-scavenging activity and colour of model bakery products (cakes) and their differentiation on the basis of these characteristics. Cakes were prepared from spelt flour with 0.1% addition of anthocyanins with pH=3.8 and pH=6.7. Results clearly demonstrate the effect of pH value of the anthocyanins isolation on the selected parameters
Klíčová slova
antokyaniny, modelový pekařský výrobek, EPR, UV-VIS
Klíčová slova v angličtině
anthocyanins, model bakery product, EPR, UV
Autoři
TOBOLKOVÁ, B.; POLOVKA, M.; PANGHYOVÁ, E.
Vydáno
16. 5. 2012
Nakladatel
Občanske združenie PREVEDA
Místo
, Banská Bystrica
ISBN
978-80-970712-2-6
Kniha
Interaktívna konferencia mladých vedcov 2012. Zborník abstraktov.
Strany od
12
Strany do
Strany počet
100
BibTex
@misc{BUT93190, author="TOBOLKOVÁ, B. and POLOVKA, M. and PANGHYOVÁ, E.", title="Vliv přídavku anthokyanů na vybrané parametry modelových pekárenských výrobků", booktitle="Interaktívna konferencia mladých vedcov 2012. Zborník abstraktov.", year="2012", pages="12--12", publisher="Občanske združenie PREVEDA", address=", Banská Bystrica", isbn="978-80-970712-2-6", note="abstract" }