Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail publikace
MÁROVÁ, I. SZOTKOWSKI, M. BYRTUSOVÁ, D. RAPTA, M. HÁRONIKOVÁ, A.
Originální název
Pigmented yeasts as biotechnological factories for food and feed supplements
Typ
článek v časopise ve Web of Science, Jimp
Jazyk
angličtina
Originální abstrakt
In this study, metabolomic analysis of yeast cells in various growth stages will be performed and control of simultaneous production of pigments, lipids, sterols, ubiquinone and beta-glucans will be discussed. Metabolic flux of nutrients and preccursors will be followed using advanced instrumental techniques (FTIR, FCS, LC/MS, MALDI/TOF). Whole biomass and some metabolites of pigmented yeasts can be used in food and feed supplements.
Klíčová slova
pigments, yeasts, lipids, sterols, ubiquinone, glucans
Autoři
MÁROVÁ, I.; SZOTKOWSKI, M.; BYRTUSOVÁ, D.; RAPTA, M.; HÁRONIKOVÁ, A.
Vydáno
30. 8. 2018
Nakladatel
ELSEVIER SCIENCE BV, PO BOX 211, 1000 AE AMSTERDAM, NETHERLANDS
Místo
Holandsko
ISSN
0168-1656
Periodikum
Journal of Biotechnology
Ročník
280
Číslo
S
Stát
Nizozemsko
Strany od
S6
Strany do
S7
Strany počet
2
URL
http://apps.webofknowledge.com/full_record.do?product=WOS&search_mode=GeneralSearch&qid=1&SID=E6Xnz9plEqGeziDQakW&page=1&doc=3