Detail publikace

Stanovení těkavých látek v sýrech

VÍTOVÁ, E.

Originální název

Stanovení těkavých látek v sýrech

Anglický název

Assessment of volatile compounds of cheeses

Typ

článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus

Jazyk

čeština

Originální abstrakt

Charakteristickou vůni každého sýra určuje složení skupiny organických sloučenin, které mají na povrchu sýra za normální teploty nejvyšší tenzi a proto je označujeme jako těkavé. Pro jejich stanovení je nutné tyto látky izolovat z matrice. V práci je popsána metoda založená na dynamickém uspořádání head space gas analýzy za laboratorní teploty, kdy nosný plyn dusík vynáší z promývací nádobky se směsí rozmělněného sýra těkavé látky do vialky ochlazené na -50oC. Při laboratorní teplotě může být vzniklý roztok pomocí injekční mikrostříkačky opakovaně odebírán k analýze různými metodami.

Anglický abstrakt

Assessment of volatile compounds of cheeses

Klíčová slova v angličtině

Cheese, volatile compounds, headspace

Autoři

VÍTOVÁ, E.

Rok RIV

2004

Vydáno

23. 9. 2000

Nakladatel

Skalský Dvůr

Místo

Skalský Dvůr

Strany od

66

Strany do

66

Strany počet

1

BibTex

@inproceedings{BUT3308,
  author="Eva {Vítová}",
  title="Stanovení těkavých látek v sýrech",
  booktitle="Sborník XXXI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin",
  year="2000",
  pages="1",
  publisher="Skalský Dvůr",
  address="Skalský Dvůr"
}