Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail publikace
MÁROVÁ, I. HÁRONIKOVÁ, A. STAREČKOVÁ, T. JANKEJE, K. BREIEROVÁ, E.
Originální název
Identification and characterization of red yeast strains using some molecular techniques.
Anglický název
Identifikace a charakterizace červených kvasinek pomocí některých molekulárních technik - DGGE a PFGE.
Typ
článek v časopise - ostatní, Jost
Jazyk
čeština
Originální abstrakt
In this work some approaches to identification and characterization of red yeast strains were developed using molecular techniques. Two electrophoresis methods were applied - pulsed field gel electrophoresisi and PCR couplied denaturation gradient gel electrophoresis.
Anglický abstrakt
V práci byla srovnána aplikace dvou molekulárních technik k identifikaci a charakterizaci kmenů karotenogenních kvasinek. Jako metody byly použityx pulsní gelová elektroforéza a gradientová denaturační elektroforéza.
Klíčová slova
PFGE, PCR/DGGE, red yeasts
Klíčová slova v angličtině
PFGE, PCR/DGGE, kvasinky
Autoři
MÁROVÁ, I.; HÁRONIKOVÁ, A.; STAREČKOVÁ, T.; JANKEJE, K.; BREIEROVÁ, E.
Rok RIV
2011
Vydáno
18. 7. 2011
Nakladatel
Akadémiai Kiadó
Místo
Hungary
ISSN
1217-8950
Periodikum
Acta Microbiologica et Immunologica Hungarica
Ročník
58
Číslo
SI
Stát
Maďarsko
Strany od
183
Strany do
185
Strany počet
2
BibTex
@article{BUT74142, author="Ivana {Márová} and Andrea {Němcová} and Terezie {Starečková} and Kristína {Jankeje} and Emília {Breierová}", title="Identification and characterization of red yeast strains using some molecular techniques.", journal="Acta Microbiologica et Immunologica Hungarica", year="2011", volume="58", number="SI", pages="183--185", issn="1217-8950" }