Přístupnostní navigace
E-application
Search Search Close
Project detail
Duration: 01.01.2014 — 31.05.2014
Funding resources
Neveřejný sektor - Přímé kontrakty - smluvní výzkum, neveřejné zdroje- whole funder (2014-01-01 - 2014-12-31)
On the project
Cílem projektu je charakterizace vybraných specifických antimikrobiálních proteinů přítomných ve vaječném bílku. Záměrem projektu bylo též studium stability těchto peptidů a proteinů, možnosti jejich izolace a stanovení aktivity. Dalším cílm je analýza přítomnosti a aktivity antimikrobiállních peptidů ve vybraných výrobcích.
Description in EnglishThe aim of presented project was to chaaracterize selected antimicrobial proteins and peptides present in egg white. Further, stability of these peptides was studied, isolation procedures were tested and activity was determined. Analysis of presence and activity of antimicrobial peptides in some products was performed too.
Keywordsvaječný bílek, antimikrobiální peptidy
Key words in Englishegg white, antimicrobial peptides
Mark
HS16459220
Default language
Czech
People responsible
Obruča Stanislav, prof. Ing., Ph.D. - fellow researcherSkoumalová Petra, Ing., Ph.D. - fellow researcherMárová Ivana, prof. RNDr., CSc. - principal person responsible
Units
Institute of Food Science and Biotechnology- beneficiary (2014-01-01 - 2014-12-31)Materials Research Centre- co-beneficiary (2015-03-28 - not assigned)
Results
MÁROVÁ, I.; OBRUČA, S.; MATOUŠKOVÁ, P. Souhrnná zpráva o výsledcích smluvního výzkumu. 2014.Detail