Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail projektu
Období řešení: 01.01.2014 — 31.05.2014
Zdroje financování
Neveřejný sektor - Přímé kontrakty - smluvní výzkum, neveřejné zdroje- plně financující (2014-01-01 - 2014-12-31)
O projektu
Cílem projektu je charakterizace vybraných specifických antimikrobiálních proteinů přítomných ve vaječném bílku. Záměrem projektu bylo též studium stability těchto peptidů a proteinů, možnosti jejich izolace a stanovení aktivity. Dalším cílm je analýza přítomnosti a aktivity antimikrobiállních peptidů ve vybraných výrobcích.
Popis anglickyThe aim of presented project was to chaaracterize selected antimicrobial proteins and peptides present in egg white. Further, stability of these peptides was studied, isolation procedures were tested and activity was determined. Analysis of presence and activity of antimicrobial peptides in some products was performed too.
Klíčová slovavaječný bílek, antimikrobiální peptidy
Klíčová slova anglickyegg white, antimicrobial peptides
Označení
HS16459220
Originální jazyk
čeština
Řešitelé
Márová Ivana, prof. RNDr., CSc. - hlavní řešitelObruča Stanislav, prof. Ing., Ph.D. - spoluřešitelSkoumalová Petra, Ing., Ph.D. - spoluřešitel
Útvary
Ústav chemie potravin a biotechnologií- příjemce (01.01.2014 - 31.12.2014)FAVEA Plus a.s.- objednatel (01.01.1900 - nezadáno)Centrum materiálového výzkumu- spolupříjemce (28.03.2015 - nezadáno)
Výsledky
MÁROVÁ, I.; OBRUČA, S.; MATOUŠKOVÁ, P. Souhrnná zpráva o výsledcích smluvního výzkumu. 2014.Detail