Project detail

Research and Development of New Technologies for Robotic Assembly and Testing of Refuelling and Charging modules for Internal Combustion Engine and Electric Vehicles

Duration: 01.05.2019 — 31.12.2022

Funding resources

Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR - TRIO

- whole funder (2019-05-01 - 2022-12-31)

On the project

Cílem projektu je vyvinout sadu univerzálních nástrojů (hardwarových i softwarových) pro montáž a testování specifických modulů pro automobilový průmysl. Jedná se např. o tankovací moduly pro automobily nebo připojovací a nabíjecí moduly pro elektromobily. Stroje budou doplněny o inteligentní měření a zpracování dat tak, aby se dosáhlo maximální přidané hodnoty (např. prediktivní údržba, detekce neoptimálních procesů, zpětná vazba o provozu prodaných strojů) a budou zkoumány možnosti použití rozšířené reality a kolaborativní robotiky pro rychlou implementaci inovací. Cílem projektu je také vyvinout obecnější koncepci využití moderních technologií a filozofií Industry 4.0 a IoT pro jejich použití v souvisejících oblastech průmyslu.

Description in English
The goal of the project is to develop a set of universal devices (both HW and SW) for assembly and testing of specific modules for automotive industry. This means for example refuelling modules for combustion engine vehicles or charging modules for electric vehicles. These devices will be augmented by intelligent measuring and data processing so that they reach maximal added value (e.g. predictive maintenance, non-optimal process detection or feedback from devices sold to customers) and possibilities to utilize augmented reality and collaborative robotics for fast implementation of innovations will be researched. The goal is also to develop a more general conception of utilization of modern technologies and philosophies Industry 4.0 and IoT and their usage in related industrial fields.

Keywords
robotika; modulární systém; kolaborativní manipulátor; inteligentní senzor; analýza dat; strojové učení; prediktivní údržba; rozšířená realita; mechatronika

Key words in English
robotics- modular system- collaborative manipulator- intelligent sensor- data analysis- machine learning- predictive maintenance- augmented reality- mechatronics

Mark

FV40203

Default language

Czech

People responsible

Grepl Robert, doc. Ing., Ph.D. - principal person responsible

Units

Results

NAJMAN, J.; BRABLC, M.; RAJCHL, M.; BASTL, M.; SPÁČIL, T.; APPEL, M. Monte carlo based detection of parameter correlation in simulation models. In Advances in Intelligent Systems and Computing - Mechatronics 2019: Recent Advances Towards Industry 4.0. Advances in Intelligent Systems and Computing. 1. Warsaw: Springer Verlag, 2019. p. 54-61. ISBN: 9783030299927. ISSN: 2194-5357.
Detail

GREPL, R.; BRABLC, M.; STŘELICKÝ, M.: Peletka Tankovací; Specializovaná zásuvná deska pro testování a montáž tankovacíchmodulů. Výsledek je umístěn ve výrobní hale hlavního řešitele projektu Mechatronic Design and Solutions v jeho sídle v Brně.. (prototyp)
Detail

GREPL, R.; BRABLC, M.; STŘELICKÝ, M.: Reportovací systém; Reportovací systém pro optimalizaci výrobních a testovacích procesů. Výsledek je umístěn ve výrobní hale hlavního řešitele projektu Mechatronic Design and Solutions v jeho sídle v Brně.. URL: https://www.md-solutions.cz/. (software)
Detail

GREPL, R.; BRABLC, M.; STŘELICKÝ, M.; DOBOSSY, B.: Diagnostický modul; Bezdrátový modul pro diagnostiku a prediktivní údržbu komplexníchzařízení. Výsledek je umístěn ve výrobní hale hlavního řešitele projektu Mechatronic Design and Solutions v jeho sídle v Brně.. (prototyp)
Detail

BRABLC, M.; GREPL, R.; STŘELICKÝ, M.: Analytický SW pro PM; Analytický inteligentní systém pro sběr dat a vyhodnocení stavusledovaných zařízení a predikci servisních zásahů. Výsledek je umístěn ve výrobní hale hlavního řešitele projektu Mechatronic Design and Solutions v jeho sídle v Brně.. URL: https://www.md-solutions.cz/. (software)
Detail

GREPL, R.; BRABLC, M.; STŘELICKÝ, M.: UNIstul; Univerzální robotizované platformy pro testování a montáž palivovýcha nabíjecích modulů. Výsledek je umístěn ve výrobní hale hlavního řešitele projektu Mechatronic Design and Solutions v jeho sídle v Brně.. (prototyp)
Detail

GREPL, R.; BRABLC, M.; STŘELICKÝ, M.: Peletka Elektro; Specializovaná zásuvná deska pro testování a montáž elektrickýchzásuvek pro elektromobily. Výsledek je umístěn ve výrobní hale hlavního řešitele projektu Mechatronic Design and Solutions v jeho sídle v Brně.. (prototyp)
Detail