Project detail

Research and development of electric assist scooters with reflection assistance and innovative platform for microbility

Duration: 01.01.2020 — 31.12.2022

Funding resources

Evropská unie - OP PIK - Aplikace

- whole funder (2020-06-05 - 2022-12-31)

On the project

V projektu jsou řešeny 2 hlavní směry vývoje. Prvním z nich je vývoj a výzkum nového typu elektrokoloběžek s asistencí odrazu. Je nutné vyvinout sofistikovaný systém dopomoci při odrazu, kompatibilní rám pro větší rozměry kol a dokonalejší jízdní vlastnosti. Součástí vývojových prací bude konstrukční řešení tříkolky se zabudováním systému s asistencí odrazu, sloužící převážně pro přepravu zboží. Druhým směrem je výzkum a vývoj inovativní platformy pro mikromobilitu. Výstupem bude unifikovatelný rám a díly pro koloběžky, které umožní využití pro jízdu ve městě, v horských střediscích, v průmyslových areálech nebo nový typ užití pro tříkolky na stání nebo sezení. Výstupem zamýšleného projektu budou nové prototypy elektrokolobežek s asistencí odrazu a inovativní platformy pro mikromobilitu, které budou zapsány jako užitné vzory a vyráběny pro široký trh. Řešena bude i verze tříkolky s asistencí odrazu. Dílčím cílem je výzkum a vývoj nabíjecího stojanu, který umožní komfortní uskladnění a nabití koloběžky/tříkolky a bude využit i v sharingovém systému.

Description in English
The project responds to the current trend in leisure and sports activities of the population and the transition from classic bicycles and scooters to electric carts, which results in increased sports activity of people and thus supports a healthy lifestyle.

Keywords
mikromobilita; elektrokoloběžka; simulace

Key words in English
electric assist scooters, reflection assistance, microbility

Mark

CZ.01.1.02/0.0/0.0/19_262/0020188

Default language

Czech

People responsible

Štětina Josef, prof. Ing., Ph.D. - principal person responsible

Units

Institute of Automotive Engineering
- (2020-01-16 - not assigned)

Results

FOJTÁŠEK, J.; PORTEŠ, P.; TOBIÁŠ, M.; BÖHM, M.; ZHÁŇAL, L.; ANGER, J.; DIVIŠ, J.; DOBROVOLNÝ, T.; HANÁK, J.; HAVEL, T.; KOCH, D.; KOSTKA, M.; KUBÍČEK, L.; MASNÝ, L.; NOVÁČEK, K.; ORIŇÁK, M.; PAVLŮ, B.; PAVLŮ, K.; PROCHÁZKA, M.; SKOLÁK, J.; VLČEK, M.; VOKURKA, I.: Trojkolka Kostka; Platforma pro mikromobilitu. KOSTKA - kolobka, s.r.o. Potůčník 449 788 33, Hanušovice. URL: https://www.kostkakolobezky.cz/. (prototyp)
Detail