Publication detail

Vliv typu mouky a sacharidů na tvorbu akrylamidu v modelových sušenkách

MARKOVÁ, L. BASIL, E. BEDNÁRIKOVÁ, A. KUKUROVÁ, K. CIESAROVÁ, Z. ŠIMKO, P.

Original Title

Vliv typu mouky a sacharidů na tvorbu akrylamidu v modelových sušenkách

English Title

Influence of flour type and carbohydrates to the production of acrylamide in model cookie

Type

journal article - other

Language

Czech

Original Abstract

Cílem této studie bylo zjistit vliv druhu mouky a cukru na tvorbu akrylamidu a porovnat obsah akrylamidu v modelových sušenkách připravených podle receptury lišící se pouze v obsahu sacharidů a typem mouky.

English abstract

The aim of this study was to determine the effect of flour type and saccharides on the formation of acrylamide and to compare the levels of acrylamide in model biscuits differing in contents of saccharides and types of flour.

Keywords

akrylamid, sušenky, flour, saccharides

Key words in English

acrylamide, biscuits, flour, saccharides

Authors

MARKOVÁ, L.; BASIL, E.; BEDNÁRIKOVÁ, A.; KUKUROVÁ, K.; CIESAROVÁ, Z.; ŠIMKO, P.

RIV year

2013

Released

20. 3. 2013

ISBN

1337-0960

Periodical

Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences

Year of study

7

Number

Special Issue

State

Slovak Republic

Pages from

187

Pages to

190

Pages count

4

URL

BibTex

@article{BUT100679,
  author="MARKOVÁ, L. and BASIL, E. and BEDNÁRIKOVÁ, A. and KUKUROVÁ, K. and CIESAROVÁ, Z. and ŠIMKO, P.",
  title="Vliv typu mouky a sacharidů na tvorbu akrylamidu v modelových sušenkách",
  journal="Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences",
  year="2013",
  volume="7",
  number="Special Issue",
  pages="187--190",
  issn="1337-0960",
  url="http://www.potravinarstvo.com"
}