Přístupnostní navigace
E-application
Search Search Close
Publication detail
MARKOVÁ, L. BASIL, E. BEDNÁRIKOVÁ, A. KUKUROVÁ, K. CIESAROVÁ, Z. ŠIMKO, P.
Original Title
Vliv typu mouky a sacharidů na tvorbu akrylamidu v modelových sušenkách
English Title
Influence of flour type and carbohydrates to the production of acrylamide in model cookie
Type
journal article - other
Language
Czech
Original Abstract
Cílem této studie bylo zjistit vliv druhu mouky a cukru na tvorbu akrylamidu a porovnat obsah akrylamidu v modelových sušenkách připravených podle receptury lišící se pouze v obsahu sacharidů a typem mouky.
English abstract
The aim of this study was to determine the effect of flour type and saccharides on the formation of acrylamide and to compare the levels of acrylamide in model biscuits differing in contents of saccharides and types of flour.
Keywords
akrylamid, sušenky, flour, saccharides
Key words in English
acrylamide, biscuits, flour, saccharides
Authors
MARKOVÁ, L.; BASIL, E.; BEDNÁRIKOVÁ, A.; KUKUROVÁ, K.; CIESAROVÁ, Z.; ŠIMKO, P.
RIV year
2013
Released
20. 3. 2013
ISBN
1337-0960
Periodical
Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences
Year of study
7
Number
Special Issue
State
Slovak Republic
Pages from
187
Pages to
190
Pages count
4
URL
http://www.potravinarstvo.com
BibTex
@article{BUT100679, author="MARKOVÁ, L. and BASIL, E. and BEDNÁRIKOVÁ, A. and KUKUROVÁ, K. and CIESAROVÁ, Z. and ŠIMKO, P.", title="Vliv typu mouky a sacharidů na tvorbu akrylamidu v modelových sušenkách", journal="Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences", year="2013", volume="7", number="Special Issue", pages="187--190", issn="1337-0960", url="http://www.potravinarstvo.com" }