Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail publikace
MARKOVÁ, L. BASIL, E. BEDNÁRIKOVÁ, A. KUKUROVÁ, K. CIESAROVÁ, Z. ŠIMKO, P.
Originální název
Vliv typu mouky a sacharidů na tvorbu akrylamidu v modelových sušenkách
Anglický název
Influence of flour type and carbohydrates to the production of acrylamide in model cookie
Typ
článek v časopise - ostatní, Jost
Jazyk
čeština
Originální abstrakt
Cílem této studie bylo zjistit vliv druhu mouky a cukru na tvorbu akrylamidu a porovnat obsah akrylamidu v modelových sušenkách připravených podle receptury lišící se pouze v obsahu sacharidů a typem mouky.
Anglický abstrakt
The aim of this study was to determine the effect of flour type and saccharides on the formation of acrylamide and to compare the levels of acrylamide in model biscuits differing in contents of saccharides and types of flour.
Klíčová slova
akrylamid, sušenky, flour, saccharides
Klíčová slova v angličtině
acrylamide, biscuits, flour, saccharides
Autoři
MARKOVÁ, L.; BASIL, E.; BEDNÁRIKOVÁ, A.; KUKUROVÁ, K.; CIESAROVÁ, Z.; ŠIMKO, P.
Rok RIV
2013
Vydáno
20. 3. 2013
ISSN
1337-0960
Periodikum
Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences
Ročník
7
Číslo
Special Issue
Stát
Slovenská republika
Strany od
187
Strany do
190
Strany počet
4
URL
http://www.potravinarstvo.com
BibTex
@article{BUT100679, author="MARKOVÁ, L. and BASIL, E. and BEDNÁRIKOVÁ, A. and KUKUROVÁ, K. and CIESAROVÁ, Z. and ŠIMKO, P.", title="Vliv typu mouky a sacharidů na tvorbu akrylamidu v modelových sušenkách", journal="Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences", year="2013", volume="7", number="Special Issue", pages="187--190", issn="1337-0960", url="http://www.potravinarstvo.com" }