Publication detail

Identifikácia baktérií v nezrejúcich syroch pomocou denaturačnej gradientovej gélovej elektroforézy.

ČAKAJDOVÁ, M. TRACHTOVÁ, Š. MOHELSKÝ, T. ŠPANOVÁ, A. RITTICH, B.

Original Title

Identifikácia baktérií v nezrejúcich syroch pomocou denaturačnej gradientovej gélovej elektroforézy.

English Title

Identification of bacteria in cheeses by denaturated gradient gel electrophoresis

Type

presentation

Language

Czech

Original Abstract

K identifikaci baktérií v nezrejícich sýrech a solných nálevech byla optimalizována denaturační gradientová gélová elektroforéza (PCR-DGGE) amplikonů získaných pomocí primérov specifických pro doménu Bacteria. Bylo optimalizováno složení směsi pro PCR a podmínky amplifikáce DNA v PCR s primery s GC svorkou. Před reamplifikácí bylo testováno prečistění ampliknů s použitím magnetických mikročastíc.

English abstract

To identify bacteria in non-maturational cheese and brine has been optimized denaturing gradient gel electrophoresis (PCR-DGGE) amplicons obtained using primers specific for the domain Bacteria. Composition of the mixture has been optimized PCR conditions and amplification of DNA in a PCR with primers with GC clamp. Reamplification prior purification of the amplicons were tested using magnetic microparticles.

Keywords

DGGE, nezrající sýry

Key words in English

DGGE, cheese, picles

Authors

ČAKAJDOVÁ, M.; TRACHTOVÁ, Š.; MOHELSKÝ, T.; ŠPANOVÁ, A.; RITTICH, B.

Released

4. 12. 2014

ISBN

978-80-214-5077-6

Pages count

1

BibTex

@misc{BUT111769,
  author="Martina {Čakajdová} and Štěpánka {Trachtová} and Tomáš {Mohelský} and Alena {Španová} and Bohuslav {Rittich}",
  title="Identifikácia baktérií v nezrejúcich syroch pomocou denaturačnej
gradientovej gélovej elektroforézy.",
  year="2014",
  pages="1",
  isbn="978-80-214-5077-6",
  note="presentation"
}