Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail publikace
ČAKAJDOVÁ, M. TRACHTOVÁ, Š. MOHELSKÝ, T. ŠPANOVÁ, A. RITTICH, B.
Originální název
Identifikácia baktérií v nezrejúcich syroch pomocou denaturačnej gradientovej gélovej elektroforézy.
Anglický název
Identification of bacteria in cheeses by denaturated gradient gel electrophoresis
Typ
audiovizuální tvorba
Jazyk
čeština
Originální abstrakt
K identifikaci baktérií v nezrejícich sýrech a solných nálevech byla optimalizována denaturační gradientová gélová elektroforéza (PCR-DGGE) amplikonů získaných pomocí primérov specifických pro doménu Bacteria. Bylo optimalizováno složení směsi pro PCR a podmínky amplifikáce DNA v PCR s primery s GC svorkou. Před reamplifikácí bylo testováno prečistění ampliknů s použitím magnetických mikročastíc.
Anglický abstrakt
To identify bacteria in non-maturational cheese and brine has been optimized denaturing gradient gel electrophoresis (PCR-DGGE) amplicons obtained using primers specific for the domain Bacteria. Composition of the mixture has been optimized PCR conditions and amplification of DNA in a PCR with primers with GC clamp. Reamplification prior purification of the amplicons were tested using magnetic microparticles.
Klíčová slova
DGGE, nezrající sýry
Klíčová slova v angličtině
DGGE, cheese, picles
Autoři
ČAKAJDOVÁ, M.; TRACHTOVÁ, Š.; MOHELSKÝ, T.; ŠPANOVÁ, A.; RITTICH, B.
Vydáno
4. 12. 2014
ISBN
978-80-214-5077-6
Strany počet
1
BibTex
@misc{BUT111769, author="Martina {Čakajdová} and Štěpánka {Trachtová} and Tomáš {Mohelský} and Alena {Španová} and Bohuslav {Rittich}", title="Identifikácia baktérií v nezrejúcich syroch pomocou denaturačnej gradientovej gélovej elektroforézy.", year="2014", pages="1", isbn="978-80-214-5077-6", note="presentation" }