Publication detail

Mullitická ostřiva – vstupní suroviny, výroba a jejich vlastnosti

NEVŘIVOVÁ, L. KOVÁŘ, P. LANG, K. TVRDÍK, L. KERŠNEROVÁ, L. VŠIANSKÝ, D.

Original Title

Mullitická ostřiva – vstupní suroviny, výroba a jejich vlastnosti

English Title

Mullite grog - input raw materials, production and their properties

Type

conference paper

Language

Czech

Original Abstract

Výstupem tohoto výzkumu je získání podkladů pro modernizaci šachtových pecí, ve kterých jsou současně vyráběná šamotová ostřiva kvalit A111 a B253. Příspěvek se zabývá výběrem surovin pro výrobu mullitických ostřiv, laboratorním ověřením jejích vlastností, návrhem receptur pro výrobu a sledováním vlastností mullitických ostřiv.

English abstract

The result of this research is the obtaining of documentation for the modernization of shaft furnaces, in which chamotte shavings of the qualities A111 and B253 are produced at the same time. The paper deals with the selection of raw materials for the production of mullitic shrimps, the laboratory verification of its properties, the design of recipes for the production and the monitoring of the mullitetic features.

Keywords

Mullitická ostřiva

Key words in English

Mullite grog

Authors

NEVŘIVOVÁ, L.; KOVÁŘ, P.; LANG, K.; TVRDÍK, L.; KERŠNEROVÁ, L.; VŠIANSKÝ, D.

Released

9. 10. 2018

ISBN

978-80-02-02812-3

Book

Suroviny 2018

Pages from

11

Pages to

16

Pages count

6

BibTex

@inproceedings{BUT155373,
  author="Lenka {Nevřivová} and Pavel {Kovář} and Karel {Lang} and Lukáš {Tvrdík} and Lucie {Keršnerová} and Dalibor {Všianský}",
  title="Mullitická ostřiva – vstupní suroviny, výroba a jejich vlastnosti",
  booktitle="Suroviny 2018",
  year="2018",
  pages="11--16",
  isbn="978-80-02-02812-3"
}