Detail publikace

Mullitická ostřiva – vstupní suroviny, výroba a jejich vlastnosti

NEVŘIVOVÁ, L. KOVÁŘ, P. LANG, K. TVRDÍK, L. KERŠNEROVÁ, L. VŠIANSKÝ, D.

Originální název

Mullitická ostřiva – vstupní suroviny, výroba a jejich vlastnosti

Anglický název

Mullite grog - input raw materials, production and their properties

Typ

článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus

Jazyk

čeština

Originální abstrakt

Výstupem tohoto výzkumu je získání podkladů pro modernizaci šachtových pecí, ve kterých jsou současně vyráběná šamotová ostřiva kvalit A111 a B253. Příspěvek se zabývá výběrem surovin pro výrobu mullitických ostřiv, laboratorním ověřením jejích vlastností, návrhem receptur pro výrobu a sledováním vlastností mullitických ostřiv.

Anglický abstrakt

The result of this research is the obtaining of documentation for the modernization of shaft furnaces, in which chamotte shavings of the qualities A111 and B253 are produced at the same time. The paper deals with the selection of raw materials for the production of mullitic shrimps, the laboratory verification of its properties, the design of recipes for the production and the monitoring of the mullitetic features.

Klíčová slova

Mullitická ostřiva

Klíčová slova v angličtině

Mullite grog

Autoři

NEVŘIVOVÁ, L.; KOVÁŘ, P.; LANG, K.; TVRDÍK, L.; KERŠNEROVÁ, L.; VŠIANSKÝ, D.

Vydáno

9. 10. 2018

ISBN

978-80-02-02812-3

Kniha

Suroviny 2018

Strany od

11

Strany do

16

Strany počet

6

BibTex

@inproceedings{BUT155373,
  author="Lenka {Nevřivová} and Pavel {Kovář} and Karel {Lang} and Lukáš {Tvrdík} and Lucie {Keršnerová} and Dalibor {Všianský}",
  title="Mullitická ostřiva – vstupní suroviny, výroba a jejich vlastnosti",
  booktitle="Suroviny 2018",
  year="2018",
  pages="11--16",
  isbn="978-80-02-02812-3"
}