Publication detail

Volné aminokyseliny u vybraných moravských odrůdových vín

Hrstka, M., Kracl, T.

Original Title

Volné aminokyseliny u vybraných moravských odrůdových vín

English Title

Free amino acids in some Moravian wines

Type

conference paper

Language

Czech

Original Abstract

Dvacet čtyři odrůdových vín z osmi odrrůd Vitis vinifera a tří vinařských podoblastí Jižní Moravy bylo analyzováno metodou iontově výměnné chromatografie. Dominantní aminokyselinou byl prolin, jehož poměrné zastoupení dosahovalo až 77,9 % Dalčími významně zastoupenými aminokyselinami byly arginin, hydroxyprolin, GABA, alanin a kyselina glutamová.

English abstract

We determined free amino acid content in twenty four wines from 8 cultivars Vitis vinifera cultivated in three regions of South Moravia.

Key words in English

wine, free amino acids, ion-exchange chromatography

Authors

Hrstka, M., Kracl, T.

RIV year

2005

Released

23. 5. 2005

Location

Skalský Dvůr

ISBN

80-86909-01-8

Book

XXXVI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

Pages from

52

Pages to

52

Pages count

1

BibTex

@inproceedings{BUT16238,
  author="Miroslav {Hrstka} and Tomáš {Kracl}",
  title="Volné aminokyseliny u vybraných moravských odrůdových vín",
  booktitle="XXXVI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin",
  year="2005",
  pages="52--52",
  address="Skalský Dvůr",
  isbn="80-86909-01-8"
}