Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail publikace
Hrstka, M., Kracl, T.
Originální název
Volné aminokyseliny u vybraných moravských odrůdových vín
Anglický název
Free amino acids in some Moravian wines
Typ
článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus
Jazyk
čeština
Originální abstrakt
Dvacet čtyři odrůdových vín z osmi odrrůd Vitis vinifera a tří vinařských podoblastí Jižní Moravy bylo analyzováno metodou iontově výměnné chromatografie. Dominantní aminokyselinou byl prolin, jehož poměrné zastoupení dosahovalo až 77,9 % Dalčími významně zastoupenými aminokyselinami byly arginin, hydroxyprolin, GABA, alanin a kyselina glutamová.
Anglický abstrakt
We determined free amino acid content in twenty four wines from 8 cultivars Vitis vinifera cultivated in three regions of South Moravia.
Klíčová slova v angličtině
wine, free amino acids, ion-exchange chromatography
Autoři
Rok RIV
2005
Vydáno
23. 5. 2005
Místo
Skalský Dvůr
ISBN
80-86909-01-8
Kniha
XXXVI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
Strany od
52
Strany do
Strany počet
1
BibTex
@inproceedings{BUT16238, author="Miroslav {Hrstka} and Tomáš {Kracl}", title="Volné aminokyseliny u vybraných moravských odrůdových vín", booktitle="XXXVI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin", year="2005", pages="52--52", address="Skalský Dvůr", isbn="80-86909-01-8" }