Publication detail

Technologie zaválcování trubek I.

ŠTRONER, M.

Original Title

Technologie zaválcování trubek I.

English Title

Technology rolling-in of tubes I.

Type

conference paper

Language

Czech

Original Abstract

Chemická a potravinářská výrobní zařízení prodělala v posledních letech relativně složitý vývoj. Hlavním znakem tohoto vývoje je přechod k velkokapacitním kontinuálním výrobním linkám. Význačným rysem je i snaha o intenzifikaci chemických procesů, což mimo jiné znamená zpravidla i vyšší provozní teploty a tlaky. Přechod k těmto procesům stimuluje úsilí o co nejnižší investiční náklady a spolehlivost zařízení, což umožňuje právě stupeň nasazení dané technologie ekvivalentní provozním podmínkám.

English abstract

Away chemical process at prezent for apparatus chemical and food-processing industry as a rule entails using higher running temperature and pressure. Transition towards suits stimulate efforts about what lowest cost of investments and equipment furnishings, as allows very step setting laid technology equivalent running conditions.

Keywords

technologie tváření, zaválcování trubek,

Key words in English

technology forming, rolling-in of tubes

Authors

ŠTRONER, M.

RIV year

2007

Released

19. 9. 2007

Publisher

Strojnická fakulta

Location

Bratislava

ISBN

978-80-227-2712-9

Book

TECHNOLÓGIA 2007

Edition

10. medzinárodná konferencia

Edition number

1

Pages from

499

Pages to

504

Pages count

6

BibTex

@inproceedings{BUT27901,
  author="Marek {Štroner}",
  title="Technologie zaválcování trubek I.",
  booktitle="TECHNOLÓGIA 2007",
  year="2007",
  series="10. medzinárodná konferencia",
  number="1",
  pages="499--504",
  publisher="Strojnická fakulta",
  address="Bratislava",
  isbn="978-80-227-2712-9"
}