Přístupnostní navigace
E-application
Search Search Close
Publication detail
ŠTRONER, M.
Original Title
Technologie zaválcování trubek I.
English Title
Technology rolling-in of tubes I.
Type
conference paper
Language
Czech
Original Abstract
Chemická a potravinářská výrobní zařízení prodělala v posledních letech relativně složitý vývoj. Hlavním znakem tohoto vývoje je přechod k velkokapacitním kontinuálním výrobním linkám. Význačným rysem je i snaha o intenzifikaci chemických procesů, což mimo jiné znamená zpravidla i vyšší provozní teploty a tlaky. Přechod k těmto procesům stimuluje úsilí o co nejnižší investiční náklady a spolehlivost zařízení, což umožňuje právě stupeň nasazení dané technologie ekvivalentní provozním podmínkám.
English abstract
Away chemical process at prezent for apparatus chemical and food-processing industry as a rule entails using higher running temperature and pressure. Transition towards suits stimulate efforts about what lowest cost of investments and equipment furnishings, as allows very step setting laid technology equivalent running conditions.
Keywords
technologie tváření, zaválcování trubek,
Key words in English
technology forming, rolling-in of tubes
Authors
RIV year
2007
Released
19. 9. 2007
Publisher
Strojnická fakulta
Location
Bratislava
ISBN
978-80-227-2712-9
Book
TECHNOLÓGIA 2007
Edition
10. medzinárodná konferencia
Edition number
1
Pages from
499
Pages to
504
Pages count
6
BibTex
@inproceedings{BUT27901, author="Marek {Štroner}", title="Technologie zaválcování trubek I.", booktitle="TECHNOLÓGIA 2007", year="2007", series="10. medzinárodná konferencia", number="1", pages="499--504", publisher="Strojnická fakulta", address="Bratislava", isbn="978-80-227-2712-9" }