Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail publikace
ŠTRONER, M.
Originální název
Technologie zaválcování trubek I.
Anglický název
Technology rolling-in of tubes I.
Typ
článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus
Jazyk
čeština
Originální abstrakt
Chemická a potravinářská výrobní zařízení prodělala v posledních letech relativně složitý vývoj. Hlavním znakem tohoto vývoje je přechod k velkokapacitním kontinuálním výrobním linkám. Význačným rysem je i snaha o intenzifikaci chemických procesů, což mimo jiné znamená zpravidla i vyšší provozní teploty a tlaky. Přechod k těmto procesům stimuluje úsilí o co nejnižší investiční náklady a spolehlivost zařízení, což umožňuje právě stupeň nasazení dané technologie ekvivalentní provozním podmínkám.
Anglický abstrakt
Away chemical process at prezent for apparatus chemical and food-processing industry as a rule entails using higher running temperature and pressure. Transition towards suits stimulate efforts about what lowest cost of investments and equipment furnishings, as allows very step setting laid technology equivalent running conditions.
Klíčová slova
technologie tváření, zaválcování trubek,
Klíčová slova v angličtině
technology forming, rolling-in of tubes
Autoři
Rok RIV
2007
Vydáno
19. 9. 2007
Nakladatel
Strojnická fakulta
Místo
Bratislava
ISBN
978-80-227-2712-9
Kniha
TECHNOLÓGIA 2007
Edice
10. medzinárodná konferencia
Číslo edice
1
Strany od
499
Strany do
504
Strany počet
6
BibTex
@inproceedings{BUT27901, author="Marek {Štroner}", title="Technologie zaválcování trubek I.", booktitle="TECHNOLÓGIA 2007", year="2007", series="10. medzinárodná konferencia", number="1", pages="499--504", publisher="Strojnická fakulta", address="Bratislava", isbn="978-80-227-2712-9" }