Detail publikace

Technologie zaválcování trubek I.

ŠTRONER, M.

Originální název

Technologie zaválcování trubek I.

Anglický název

Technology rolling-in of tubes I.

Typ

článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus

Jazyk

čeština

Originální abstrakt

Chemická a potravinářská výrobní zařízení prodělala v posledních letech relativně složitý vývoj. Hlavním znakem tohoto vývoje je přechod k velkokapacitním kontinuálním výrobním linkám. Význačným rysem je i snaha o intenzifikaci chemických procesů, což mimo jiné znamená zpravidla i vyšší provozní teploty a tlaky. Přechod k těmto procesům stimuluje úsilí o co nejnižší investiční náklady a spolehlivost zařízení, což umožňuje právě stupeň nasazení dané technologie ekvivalentní provozním podmínkám.

Anglický abstrakt

Away chemical process at prezent for apparatus chemical and food-processing industry as a rule entails using higher running temperature and pressure. Transition towards suits stimulate efforts about what lowest cost of investments and equipment furnishings, as allows very step setting laid technology equivalent running conditions.

Klíčová slova

technologie tváření, zaválcování trubek,

Klíčová slova v angličtině

technology forming, rolling-in of tubes

Autoři

ŠTRONER, M.

Rok RIV

2007

Vydáno

19. 9. 2007

Nakladatel

Strojnická fakulta

Místo

Bratislava

ISBN

978-80-227-2712-9

Kniha

TECHNOLÓGIA 2007

Edice

10. medzinárodná konferencia

Číslo edice

1

Strany od

499

Strany do

504

Strany počet

6

BibTex

@inproceedings{BUT27901,
  author="Marek {Štroner}",
  title="Technologie zaválcování trubek I.",
  booktitle="TECHNOLÓGIA 2007",
  year="2007",
  series="10. medzinárodná konferencia",
  number="1",
  pages="499--504",
  publisher="Strojnická fakulta",
  address="Bratislava",
  isbn="978-80-227-2712-9"
}