Publication detail

Techniky kapilární elektroforézy v analýze náhradních sladidel přírodního původu

VESPALCOVÁ, M. ZEMANOVÁ, J. HORÁKOVÁ, H. SVOBODOVÁ, A. ZDAŘILOVÁ, A. DRDÁK, M.

Original Title

Techniky kapilární elektroforézy v analýze náhradních sladidel přírodního původu

English Title

Analysis of alternative sweeteners of plant origin by different type of capillary electrophoresis

Type

conference paper

Language

Czech

Original Abstract

Přednáška se zabývá využitím technik kapilární elektroforézy k analýze 3 náhradních sladidel přírodního původu steviosidu, neohesperidinu dihydrochalkonu a thaumatinu.)

English abstract

Presented lecture is dealed with utilization of capillary electrophoresis technics to analyses 3 alternative sweeteners of plant origin (stevioside, neohesperidin dihydrochalcone and thaumatine).

Keywords

CE; ITP; steviosid; thaumatin; neohesperidin dihydrochalkon; náhradní sladidla

Key words in English

CE; ITP; stevioside; thaumatin; neohesperidin dihydrochalcone; alternative sweetener

Authors

VESPALCOVÁ, M.; ZEMANOVÁ, J.; HORÁKOVÁ, H.; SVOBODOVÁ, A.; ZDAŘILOVÁ, A.; DRDÁK, M.

RIV year

2004

Released

30. 6. 2002

Publisher

Česká společnost chemická

Location

Praha

ISBN

0009-2770

Periodical

Chemické listy

Year of study

96 S

Number

6

State

Czech Republic

Pages from

485

Pages to

485

Pages count

1

BibTex

@inproceedings{BUT50093,
  author="Milena {Vespalcová} and Jana {Zemanová} and Hana {Horáková} and Alena {Svobodová} and Adéla {Zdařilová} and Milan {Drdák}",
  title="Techniky kapilární elektroforézy v analýze náhradních sladidel přírodního původu",
  booktitle="Chemické listy 6, ročník 96
54. sjezd chemických společností; 30.6. až 4.7.2002; Brno; Sborník",
  year="2002",
  journal="Chemické listy",
  volume="96 S",
  number="6",
  pages="485--485",
  publisher="Česká společnost chemická",
  address="Praha",
  issn="0009-2770"
}