Přístupnostní navigace
E-application
Search Search Close
Publication detail
VOŠMEROVÁ, D. VESPALCOVÁ, M. MIKUŠOVÁ, R.
Original Title
Průkaz falšování červených vín pomocí anthokyanů různého původu
English Title
Adulteration proof of red wine by anthocyanins of different origin
Type
conference paper
Language
Czech
Original Abstract
V práci jsou prezentovány anthokyanové profily všech modrých odrůd révy vinné, ze kterých je v ČR povolena výroba vína. Dále anthokyanové profily černého bezu a několika komerčních extraktů označených jako potravinářské přírodní barvivi E163. Profily anthokyanů byly získány kapalilnovou chromatografií.
English abstract
The paper presents the anthocyanin profiles of all the blue vine varieties from which the CR is allowed to produce wine. In addition, anthocyanin profiles of elder and several commercial food extracts labeled as natural dyes E163. Anthocyanin profiles were obtained kapalilnovou chromatography.
Keywords
adulteration; red wine; anthocyanin
Key words in English
Authors
VOŠMEROVÁ, D.; VESPALCOVÁ, M.; MIKUŠOVÁ, R.
Released
27. 5. 2002
Publisher
VÚPP Praha 2002
Location
Praha
ISBN
80-902671-5-7
Book
Sborník příspěvků XXXIII. symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
Edition number
1
Pages from
40
Pages to
41
Pages count
2
BibTex
@inproceedings{BUT9776, author="Dagmar {Vošmerová} and Milena {Vespalcová} and Radka {Mikušová}", title="Průkaz falšování červených vín pomocí anthokyanů různého původu", booktitle="Sborník příspěvků XXXIII. symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin", year="2002", number="1", pages="40--41", publisher="VÚPP Praha 2002", address="Praha", isbn="80-902671-5-7" }