Publication detail

Průkaz falšování červených vín pomocí anthokyanů různého původu

VOŠMEROVÁ, D. VESPALCOVÁ, M. MIKUŠOVÁ, R.

Original Title

Průkaz falšování červených vín pomocí anthokyanů různého původu

English Title

Adulteration proof of red wine by anthocyanins of different origin

Type

conference paper

Language

Czech

Original Abstract

V práci jsou prezentovány anthokyanové profily všech modrých odrůd révy vinné, ze kterých je v ČR povolena výroba vína. Dále anthokyanové profily černého bezu a několika komerčních extraktů označených jako potravinářské přírodní barvivi E163. Profily anthokyanů byly získány kapalilnovou chromatografií.

English abstract

The paper presents the anthocyanin profiles of all the blue vine varieties from which the CR is allowed to produce wine. In addition, anthocyanin profiles of elder and several commercial food extracts labeled as natural dyes E163. Anthocyanin profiles were obtained kapalilnovou chromatography.

Keywords

adulteration; red wine; anthocyanin

Key words in English

adulteration; red wine; anthocyanin

Authors

VOŠMEROVÁ, D.; VESPALCOVÁ, M.; MIKUŠOVÁ, R.

Released

27. 5. 2002

Publisher

VÚPP Praha 2002

Location

Praha

ISBN

80-902671-5-7

Book

Sborník příspěvků XXXIII. symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin

Edition number

1

Pages from

40

Pages to

41

Pages count

2

BibTex

@inproceedings{BUT9776,
  author="Dagmar {Vošmerová} and Milena {Vespalcová} and Radka {Mikušová}",
  title="Průkaz falšování červených vín pomocí anthokyanů různého původu",
  booktitle="Sborník příspěvků XXXIII. symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin",
  year="2002",
  number="1",
  pages="40--41",
  publisher="VÚPP Praha 2002",
  address="Praha",
  isbn="80-902671-5-7"
}