Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail publikace
VOŠMEROVÁ, D. VESPALCOVÁ, M. MIKUŠOVÁ, R.
Originální název
Průkaz falšování červených vín pomocí anthokyanů různého původu
Anglický název
Adulteration proof of red wine by anthocyanins of different origin
Typ
článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus
Jazyk
čeština
Originální abstrakt
V práci jsou prezentovány anthokyanové profily všech modrých odrůd révy vinné, ze kterých je v ČR povolena výroba vína. Dále anthokyanové profily černého bezu a několika komerčních extraktů označených jako potravinářské přírodní barvivi E163. Profily anthokyanů byly získány kapalilnovou chromatografií.
Anglický abstrakt
The paper presents the anthocyanin profiles of all the blue vine varieties from which the CR is allowed to produce wine. In addition, anthocyanin profiles of elder and several commercial food extracts labeled as natural dyes E163. Anthocyanin profiles were obtained kapalilnovou chromatography.
Klíčová slova
adulteration; red wine; anthocyanin
Klíčová slova v angličtině
Autoři
VOŠMEROVÁ, D.; VESPALCOVÁ, M.; MIKUŠOVÁ, R.
Vydáno
27. 5. 2002
Nakladatel
VÚPP Praha 2002
Místo
Praha
ISBN
80-902671-5-7
Kniha
Sborník příspěvků XXXIII. symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
Číslo edice
1
Strany od
40
Strany do
41
Strany počet
2
BibTex
@inproceedings{BUT9776, author="Dagmar {Vošmerová} and Milena {Vespalcová} and Radka {Mikušová}", title="Průkaz falšování červených vín pomocí anthokyanů různého původu", booktitle="Sborník příspěvků XXXIII. symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin", year="2002", number="1", pages="40--41", publisher="VÚPP Praha 2002", address="Praha", isbn="80-902671-5-7" }