Detail publikace

Průkaz falšování červených vín pomocí anthokyanů různého původu

VOŠMEROVÁ, D. VESPALCOVÁ, M. MIKUŠOVÁ, R.

Originální název

Průkaz falšování červených vín pomocí anthokyanů různého původu

Anglický název

Adulteration proof of red wine by anthocyanins of different origin

Typ

článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus

Jazyk

čeština

Originální abstrakt

V práci jsou prezentovány anthokyanové profily všech modrých odrůd révy vinné, ze kterých je v ČR povolena výroba vína. Dále anthokyanové profily černého bezu a několika komerčních extraktů označených jako potravinářské přírodní barvivi E163. Profily anthokyanů byly získány kapalilnovou chromatografií.

Anglický abstrakt

The paper presents the anthocyanin profiles of all the blue vine varieties from which the CR is allowed to produce wine. In addition, anthocyanin profiles of elder and several commercial food extracts labeled as natural dyes E163. Anthocyanin profiles were obtained kapalilnovou chromatography.

Klíčová slova

adulteration; red wine; anthocyanin

Klíčová slova v angličtině

adulteration; red wine; anthocyanin

Autoři

VOŠMEROVÁ, D.; VESPALCOVÁ, M.; MIKUŠOVÁ, R.

Vydáno

27. 5. 2002

Nakladatel

VÚPP Praha 2002

Místo

Praha

ISBN

80-902671-5-7

Kniha

Sborník příspěvků XXXIII. symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin

Číslo edice

1

Strany od

40

Strany do

41

Strany počet

2

BibTex

@inproceedings{BUT9776,
  author="Dagmar {Vošmerová} and Milena {Vespalcová} and Radka {Mikušová}",
  title="Průkaz falšování červených vín pomocí anthokyanů různého původu",
  booktitle="Sborník příspěvků XXXIII. symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin",
  year="2002",
  number="1",
  pages="40--41",
  publisher="VÚPP Praha 2002",
  address="Praha",
  isbn="80-902671-5-7"
}