Přístupnostní navigace
E-application
Search Search Close
Publication detail
ČAKAJDOVÁ, M. TRACHTOVÁ, Š. MOHELSKÝ, T. ŠPANOVÁ, A. RITTICH, B.
Original Title
Identifikácia baktérií v nezrejúcich syroch pomocou denaturačnej gradientovej gélovej elektroforézy.
English Title
Identification of bacteria in cheeses by denaturated gradient gel electrophoresis
Type
presentation
Language
Czech
Original Abstract
K identifikaci baktérií v nezrejícich sýrech a solných nálevech byla optimalizována denaturační gradientová gélová elektroforéza (PCR-DGGE) amplikonů získaných pomocí primérov specifických pro doménu Bacteria. Bylo optimalizováno složení směsi pro PCR a podmínky amplifikáce DNA v PCR s primery s GC svorkou. Před reamplifikácí bylo testováno prečistění ampliknů s použitím magnetických mikročastíc.
English abstract
To identify bacteria in non-maturational cheese and brine has been optimized denaturing gradient gel electrophoresis (PCR-DGGE) amplicons obtained using primers specific for the domain Bacteria. Composition of the mixture has been optimized PCR conditions and amplification of DNA in a PCR with primers with GC clamp. Reamplification prior purification of the amplicons were tested using magnetic microparticles.
Keywords
DGGE, nezrající sýry
Key words in English
DGGE, cheese, picles
Authors
ČAKAJDOVÁ, M.; TRACHTOVÁ, Š.; MOHELSKÝ, T.; ŠPANOVÁ, A.; RITTICH, B.
Released
4. 12. 2014
ISBN
978-80-214-5077-6
Pages count
1
BibTex
@misc{BUT111769, author="Martina {Čakajdová} and Štěpánka {Trachtová} and Tomáš {Mohelský} and Alena {Španová} and Bohuslav {Rittich}", title="Identifikácia baktérií v nezrejúcich syroch pomocou denaturačnej gradientovej gélovej elektroforézy.", year="2014", pages="1", isbn="978-80-214-5077-6", note="presentation" }