Přístupnostní navigace
E-application
Search Search Close
Course detail
FCH-MC_ACP2_PAcad. year: 2025/2026
Not applicable.
Language of instruction
Number of ECTS credits
Mode of study
Guarantor
Department
Entry knowledge
Rules for evaluation and completion of the course
Aims
Study aids
Prerequisites and corequisites
Basic literature
Recommended reading
Classification of course in study plans
Laboratory exercise
Teacher / Lecturer
Syllabus
1. týden: bezpečnost práce v laboratoři, úvod do předmětu
2. až 12. týden: praktická výuka: stanovení podílu rajčat v kečupu, analýza koření pomocí LC-MS, (chilli, pepř), stanovení antioxidační aktivity, analýza mléka a mléčných výrobků pomocí průtokové cytometrie, stanovení nezmýdelnitelných látek, stanovení konzervantů v potravinách, stanovení aktivity diastázy v medu, stanovení oxidu siřičitého ve víně, stanovení lepku , stanovení celkového obsahu barevných pigmentů v mase, stanovení dusitanů a soli v mase. 13. týden: konzultace, zpracování výsledků