Detail předmětu

Španělský jazyk A2 - 2

FP-SJ2AAk. rok: 2012/2013

Tento kurz je zaměřen na následující oblasti: porozumění nejen každodenně používaným výrazům, ale vést rozhovor na témata, která jsou součástí každodenních problémů, používání všech základních časů minulých, budoucích a samozřejmě času přítomného. Kurz bude zakončen zápočtovým testem, který ohodnotí znalost potřebné slovní zásoby a frází, a také schopnost porozumět psanému textu.

Jazyk výuky

španělština

Počet kreditů

4

Garant předmětu

Zajišťuje ústav

Ústav společenských věd (SPV)

Základní literatura

Espaňol en marcha I (Nivel Básico A1 + A2) - libro del alumno F.C.Viúdez, Pilar D. Ballesteros, Ignacio Rodero Díez, Carmen Sardinero Franco. rok vydání 2007 ISBN 978-84-9778-202-9 (ES)

Zařazení předmětu ve studijních plánech

  • Program MGR magisterský navazující

    obor MGR-UFRP , 1 ročník, letní semestr, volitelný

  • Program BAK bakalářský

    obor BAK-EP , 2 ročník, letní semestr, volitelný
    obor BAK-UAD , 2 ročník, letní semestr, volitelný
    obor BAK-EPM , 2 ročník, letní semestr, volitelný

Typ (způsob) výuky

 

Cvičení jazykové

26 hod., povinná

Vyučující / Lektor

Osnova

Harmonogram předmětu
Všechny lekce (s názvem Unidad) jsou z Nuevo Ven 2.
1. týden – Unidad 1 – Vyprávění životopisu nějaké osoby. Popis zálib a preferencí.
2. týden – Unidad 1 – Vyjádřit průběh a pokračování pomocí spojení - estaba + gerundio, llevar + gerundio. Dokumenty. Hispánská komunita v U.S.A.
3. týden – Unidad 2 – Popsání nálady. Popis osobnosti a charakteru. Žádat o názor a vyjádřit svůj vlastní názor. Přídavná jména popisující osobnost.
4. týden - Unidad 2 – Používání sloves ser a estar. Futuro Imperfecto pravidelných a nepravidelných sloves. Kulturní dědictví hispánského světa.
5. týden – Unidad 3 – Vyjadřování povinnosti. Dávat instrukce a příkazy. Domácí práce.
6. týden – Unidad 3 – Presente de subjuntivo pravidelných sloves. Rozkaz kladný a záporný. Slovní zásoba domácích prací. Rady a instrukce pro vaření.
7. týden – Unidad 4 –Vyjádřit pravděpodobnost a domněnku. Zeptat se na cestu a dokázat vysvětlit cestu jiné osobě. Slovní zásoba spojená s cestováním.
8. týden – Unidad 4 – Podmiňovací způsob jednoduchý. Préterito Plusquamperfecto pravidelných a nepravidelných sloves. Denní tisk. Cestování v minulosti a v dnešní době.
9. týden – Unidad 5 – Předat informace řečené jiným člověkem. Požádat o informaci a informovat o událostech. Jednotlivé sekce denního tisku.
10.týden – Unidad 5 – Souslednost časová a její uvozovací slovesa a časy, jak ve větách oznamovacích, tak i v tázacích. Koníčky. Denní tisk v Argentině.
11.týden – Procvičování dosud probraných časů.
12.týden – Konverzace na probraná témata.
13. týden – Zápočtový test (není-li jinak specifikováno na začátku semestru).