Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail předmětu
FCH-BCO_BIT1Ak. rok: 2018/2019
- Představení biotechnologií- Historie biotechnologií- Surovinová základna pro mikrobiální biotechnologie, seznámení s konceptem biorafinerie- Mikroorganismy využívané v biotechnologiích - nároky, charakteristika, specifika.- Základní logika biotechnologických výrob, kultivační strategie.- Základní operace v biotechnologiích.- Bioreaktory, měření a regulace v biotechnologiích.- Moderní trendy v mikrobiálních biotechnologiích- Sladařství a výroba piva- Vinařství- Výrova alkoholu a lihovin- Výroba octu- Výroba kyseliny mléčné- Výroba droždí a krmné biomasy
Jazyk výuky
Počet kreditů
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Výsledky učení předmětu
Prerekvizity
Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody
Způsob a kritéria hodnocení
Osnovy výuky
Učební cíle
Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky
Základní literatura
Doporučená literatura
Zařazení předmětu ve studijních plánech
obor BPCO_CHP , 3 ročník, zimní semestr, povinnýobor BPCO_BT , 3 ročník, zimní semestr, povinný
obor BKCO_PCH , 3 ročník, zimní semestr, povinnýobor BKCO_BT , 3 ročník, zimní semestr, povinný
obor CKCO_CZV , 1 ročník, zimní semestr, povinně volitelný
Přednáška
Vyučující / Lektor
Cvičení