Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail předmětu
FCH-BCO_CHP1Ak. rok: 2018/2019
Předmět Chemie potravin I je orientován pouze na základní složky lidské potravy, což jsou bílkoviny, tuky a sacharidy. Studenti se seznámí se strukturou a chemickými vlastnostmi uvedených složek potravin. Dále s potravinářskými surovinami, které jsou nejbohatšími zdroji těchto složek. Maximální důraz ve výuce tohoto předmětu bude však kladen na studium reakcí a změn, kterým uvedené složky podléhají při technologických procesech zpracování a skladování.
Jazyk výuky
Počet kreditů
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Výsledky učení předmětu
Prerekvizity
Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody
Způsob a kritéria hodnocení
Osnovy výuky
Učební cíle
Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky
Základní literatura
Zařazení předmětu ve studijních plánech
obor BPCO_BT , 3 ročník, zimní semestr, povinně volitelnýobor BPCO_CHP , 3 ročník, zimní semestr, povinný
obor BKCO_BT , 3 ročník, zimní semestr, povinně volitelnýobor BKCO_PCH , 3 ročník, zimní semestr, povinný
obor CKCO_CZV , 1 ročník, zimní semestr, povinný
Přednáška
Vyučující / Lektor