Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail předmětu
FCH-BC_MIB_PAk. rok: 2021/2022
Zásady bezpečnosti práce v mikrobiologické laboratoři. Příprava živných médií, různé metody sterilace. Očkování, kultivace, izolace mikroorganismů. Příprava mikroskopických preparátů a jejich mikroskopické pozorování. Barvení dle Grama, další speciální barvicí techniky. Stanovení počtu buněk přímou a nepřímou metodou. Kvasinky a kvasinkovité mikroorganismy, plísně. Základní mikrobiologický rozbor vody a půdy. Mikrobiologická kontrola potravin.
Jazyk výuky
Počet kreditů
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Výsledky učení předmětu
Prerekvizity
Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody
Způsob a kritéria hodnocení
Osnovy výuky
Učební cíle
Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky
Prerekvizity a korekvizity
Základní literatura
Doporučená literatura
Elearning
Zařazení předmětu ve studijních plánech
specializace CHPL , 3 ročník, zimní semestr, povinnýspecializace PCH , 3 ročník, zimní semestr, povinnýspecializace BT , 3 ročník, zimní semestr, povinný
specializace PCH , 3 ročník, zimní semestr, povinnýspecializace BT , 3 ročník, zimní semestr, povinnýspecializace CHPL , 3 ročník, zimní semestr, povinný
obor BPCO_CHMN , 3 ročník, zimní semestr, povinně volitelný
obor BPCO_CHP , 3 ročník, zimní semestr, povinnýobor BPCO_BT , 3 ročník, zimní semestr, povinný
obor BKCO_PCH , 3 ročník, zimní semestr, povinnýobor BKCO_BT , 3 ročník, zimní semestr, povinný
Laboratorní cvičení
Vyučující / Lektor