Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail předmětu
FCH-MC_BIO_PAk. rok: 2021/2022
Náplní praktického cvičení je 5 blokových úloh zaměřených na práci s mikroorganismy využívanými v potravinářství a biotechnologii, jejich izolaci a identifikaci, sledování dynamiky jejich růstu a množení a produkce významných metabolitů, například antimikrobiálních látek a vybraných enzymů. V průběhu praktického cvičení bude kladen důraz na prohloubení a osvojení si základních praktických dovedností při identifikaci, studiu a kultivaci mikroorganismů, včetně využití molekulárně diagnostických metod. Pozornost bude věnována také vybraným biotechnologickým postupům a detekci jejich účinnosti na základě analýzy biologicky aktivních látek.
Jazyk výuky
Počet kreditů
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Výsledky učení předmětu
Prerekvizity
Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody
Způsob a kritéria hodnocení
Osnovy výuky
Učební cíle
Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky
Základní literatura
Doporučená literatura
Zařazení předmětu ve studijních plánech
specializace BCH , 1 ročník, letní semestr, povinně volitelný
obor NPCO_CHTP , 1 ročník, letní semestr, povinný
obor NKCO_CHTP , 1 ročník, letní semestr, povinný
Konzultace v kombinovaném studiu
Vyučující / Lektor
Laboratorní cvičení