Detail předmětu

Veřejná prezentace z povinné praxe

FaVU-1-D-VPPPAk. rok: 2024/2025

Náplní kurzu je příprava studujících na úspěšnou prezentaci vlastní práce v prostředí budoucí profesionální praxe. Důraz je kladen na správné naplánování prezentace, používání adekvátních technologií, nástrojů a prostředků a volbu vhodných prezentačních postupů. V rámci předmětu se trénují komunikační schopnosti studujících a simulují situace, které studentky*ty připraví na obhajobu a argumentaci vlastní práce.

 

Jazyk výuky

čeština

Počet kreditů

4

Vstupní znalosti

Znalosti, dovednosti a praktické zkušenosti z odborné praxe.

 

Pravidla hodnocení a ukončení předmětu

Studující získávají ústní hodnocení v podobě stručného komentáře, který jsou povinni podat všechny*všichni členky*ové komise. Předmětem tohoto hodnocení jsou:

1. kvalita výstupů z odborné praxe

2. způsob její instalace

3. způsob její prezentace

4. doprovodné textové a obrazové materiály

Kolokvium je formálně hodnoceno stupni „prospěl*a/neprospěl*a“.

 

Udělení hodnocení z předmětu Veřejná prezentace je podmíněno předložením (instalováním) výstupů z odborné praxe a její prezentací před komisí.

 

Učební cíle

Cílem předmětu Veřejná prezentace z odborné praxe je umožnit studujícím úspěšně představit výsledky absolvované odborné praxe. Studující budou vedeny*ni k tomu, aby se naučily*i prezentovat svou práci před různými druhy publika a aby se vyrovnaly*i s výzvami, které to může přinést. Cílem je používat adekvátní vizuální prvky (fotodokumentaci, infografiku, videa apod.) a instalační postupy k podpoře prezentace své práce.

 

Absolvováním předmětu Veřejná prezentace se studující zdokonalí v ústní a písemné prezentaci vlastní práce vytvořené v průběhu odborné praxe, jakož i v koncepčních a technologických řešeních instalace své práce. Získanou zpětnou vazbu využijí k reflexi své práce.


 

Základní literatura

Bude určena na základě individuálních potřeb studujících. (CS)

Zařazení předmětu ve studijních plánech

  • Program DES_B bakalářský, 3. ročník, zimní semestr, povinný
    , 3. ročník, zimní semestr, povinný
    , 3. ročník, zimní semestr, povinný
    , 3. ročník, zimní semestr, povinný