Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail předmětu
FCH-BC_ACP1Ak. rok: 2025/2026
Analytické metody v kontrolní praxi potravinářského průmyslu. Metody stanovení přírodních součástí potravin. Základní živiny (sacharidy, dusíkaté látky, lipidy, bílkoviny), minoritně zastoupené nutriční složky (vitamíny, biogenní prvky) a senzoricky a biologicky aktivní látky (kyseliny, přírodní barviva, aromatické látky, nukleové kyseliny, fenolické látky a jiné). Metody stanovení cizorodých a aditivních látek v potravinách.
Jazyk výuky
Počet kreditů
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Pravidla hodnocení a ukončení předmětu
Učební cíle
Základní literatura
Zařazení předmětu ve studijních plánech
specializace BT , 3 ročník, zimní semestr, povinně volitelnýspecializace CHPL , 3 ročník, zimní semestr, povinnýspecializace PCH , 3 ročník, zimní semestr, povinný
specializace BT , 3 ročník, zimní semestr, povinně volitelnýspecializace PCH , 3 ročník, zimní semestr, povinnýspecializace CHPL , 3 ročník, zimní semestr, povinný
Přednáška
Vyučující / Lektor
Osnova