Detail specializace

Potravinářská chemie a technologie

FCHZkratka: PCHAk. rok: 2025/2026

Program: Chemie a technologie potravin


Struktura předmětů s uvedením ECTS kreditů (studijní plán)

2. ročník, zimní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
BC_ANC1Analytická chemie Ics6Povinnýzá,zkP - 26 / C1 - 26ano
BC_FCH1Fyzikální chemie Ics6Povinnýzá,zkP - 26 / C1 - 26ano
BC_OCH2Organická chemie IIcs6Povinnýzá,zkP - 26 / C1 - 26ano
BC_ANC1_PPraktikum z analytické chemie Ics3PovinnýklL - 52ano
BC_FCH1_PPraktikum z fyzikální chemie Ics3PovinnýklL - 39ano
BA_MIBMicrobiologyen4Povinně volitelnýzkP - 26 / P - 26Aano
BC_MIBMikrobiologiecs4Povinně volitelnýzkP - 26 / P - 26Aano
BC_ZPTZáklady potravinářských technologiícs4Povinně volitelnýzkP - 26 / P - 26Aano
BC_ACH_PPraktikum z anorganické chemie cs3Povinně volitelnýklL - 52Bano
2. ročník, letní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
BA_ANC2Analytical Chemistry IIen6Povinnýzá,zkP - 26 / C1 - 26ano
BC_ANC2Analytická chemie IIcs6Povinnýzá,zkP - 26 / C1 - 26ano
BC_BCH1Biochemie Ics4Povinnýzá,zkP - 26 / C1 - 13ano
BA_BCH1Biochemistry Ien4Povinnýzá,zkP - 26 / C1 - 13ano
BC_FCH2Fyzikální chemie IIcs6Povinnýzá,zkP - 26 / C1 - 26ano
BC_ANC2_PPraktikum z analytické chemie IIcs3PovinnýklL - 52ano
BC_OCH_PPraktikum z organické chemiecs3PovinnýklL - 52ano
BC_LSP1Laboratorní projekt Ics2Povinně volitelnýklSL - 26Aano
BC_MCHMakromolekulární chemiecs3Povinně volitelnýzá,zkP - 26 / C1 - 13Aano
BC_ISOSystémy jakosti a ISO normycs2Povinně volitelnýklP - 13 / C1 - 13Aano
BC_ODP_POdborná praxe - PCHcs4Povinně volitelnýPX - 78Bano
BC_FCH2_PPraktikum z fyzikální chemie IIcs3Povinně volitelnýklL - 39Bano
3. ročník, zimní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
BC_ACP1Analytická chemie potravin a přírodních látek Ics4PovinnýzkP - 26ano
BA_ACP1Food Analysisen4PovinnýzkP - 26ano
BA_CHIN1Chemical Engineering Ien6Povinnýzá,zkP - 26 / C1 - 26ano
BC_CHIN1Chemické inženýrství Ics6Povinnýzá,zkP - 26 / C1 - 26ano
BC_CHP1Chemie potravin a přírodních látek Ics4PovinnýzkP - 26ano
BA_MIBMicrobiologyen4PovinnýzkP - 26 / P - 26ano
BC_MIBMikrobiologiecs4PovinnýzkP - 26 / P - 26ano
BC_BCH_PPraktikum z biochemiecs2PovinnýL - 52ano
BC_CHI1_PPraktikum z chemického inženýrství Ics2PovinnýklL - 26ano
BC_MIB_PPraktikum z mikrobiologiecs2PovinnýL - 39ano
BC_ZPTZáklady potravinářských technologiícs4PovinnýzkP - 26 / P - 26ano
BC_LSP2Laboratorní projekt IIcs4Povinně volitelnýklSL - 52A1ano
BC_MOG1Molekulární genetika Ics4Povinně volitelnýzkP - 26Bano
BC_UBP_PCHÚvod do bakalářské práce - PCHcs4Povinně volitelnýklC1 - 26A1ano
BA_BIO1Bioengineering Ien4Povinně volitelnýzá,zkA2ano
BC_BIO1Bioinženýrství Ics4Povinně volitelnýzá,zkP - 26 / C1 - 26A2ano
BC_BIT1Biotechnologie Ics4Povinně volitelnýzá,zkP - 26 / C1 - 26A2ano
BC_TP_PCHTýmový praktický projekt - PCHcs2Povinně volitelnýS - 13A2ne
3. ročník, letní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
BC_BAP_CHTPOBakalářská prácecs12PovinnýSL - 156ano
BC_CHIN2Chemické inženýrství IIcs6Povinnýzá,zkP - 26 / C1 - 26ano
BC_ACP_PPraktikum z analýzy potravin a přírodních látekcs3PovinnýklL - 65ano
BC_TUPTechnologie uchovávání potravincs4PovinnýzkP - 26ano
BA_AACHAdvanced Analytical Chemistryen4Povinně volitelnýzkP - 26Bano
BC_GETGenové technologiecs4Povinně volitelnýzá,zkP - 13 / C1 - 26Bano
BC_HYPHygiena v potravinářských technologiíchcs4Povinně volitelnýzkP - 13A2ano
BC_CHI2_PPraktikum z chemického inženýrství IIcs2Povinně volitelnýklL - 26A2ano
BC_SAPSenzorická analýza potravincs4Povinně volitelnýklP - 26A2ano
Všechny skupiny volitelných předmětů
Sk. Počet kreditů Počet předm. Předměty
A 2 kr - 7 kr nekontroluje se BC_LSP1 (2 kr), BC_MCH (3 kr), BC_ISO (2 kr)
A 4 kr - 8 kr nekontroluje se BA_MIB (4 kr), BC_MIB (4 kr), BC_ZPT (4 kr)
A1 nekontroluje se 1 BC_LSP2, BC_UBP_PCH
A2 2 kr - 24 kr nekontroluje se BA_BIO1 (4 kr), BC_BIO1 (4 kr), BC_BIT1 (4 kr), BC_TP_PCH (2 kr), BC_HYP (4 kr), BC_CHI2_P (2 kr), BC_SAP (4 kr)