Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail předmětu
FCH-BA_ACP1Ak. rok: 2025/2026
Analytical methods in the control of food-processing industry. Methods of determination of natural components of foodstuffs. Essential nutrients (saccharides, nitrogen matters - proteins, lipides), minor nutritive components (vitamines, biogenic elements) and sensory and biological active substances (acids, natural dyes, flavoury compounds, tannins et al.). Methods of determination of extraneous substances (contaminants), substances adding to the foodstuffs (additives) and endogenic extraneous substances. Methods of foodstuffs sensory evaluation based on the evaluation of their organoleptic properties by sense organs.
Jazyk výuky
Počet kreditů
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Nabízen zahraničním studentům
Vstupní znalosti
Pravidla hodnocení a ukončení předmětu
Učební cíle
Základní literatura
Doporučená literatura
Zařazení předmětu ve studijních plánech
specializace BT , 3 ročník, zimní semestr, povinně volitelnýspecializace CHPL , 3 ročník, zimní semestr, povinnýspecializace PCH , 3 ročník, zimní semestr, povinný
specializace BT , 3 ročník, zimní semestr, povinně volitelnýspecializace PCH , 3 ročník, zimní semestr, povinnýspecializace CHPL , 3 ročník, zimní semestr, povinný
Přednáška
Vyučující / Lektor
Osnova