studijní program

Chemie a technologie potravin

Fakulta: FCHZkratka: BKCP_CHTPAk. rok: 2011/2012

Typ studijního programu: bakalářský

Kód studijního programu: B2901

Udělovaný titul: Bc.

Akreditace: 31.12.2002 - 15.11.2012

Specifické požadavky na přijetí

Podmínkou přijetí je dosažení úplného středního nebo středního odborného vzdělání. Uchazeč dokládá potvrzení od ošetřujícího lékaře o tom, že je zdravotně způsobilý absolvovat výuku na chemické fakultě včetně praktické výuky. Podmínky přijímací zkoušky a přijetí bez přijímací zkoušky stanoví každoročně směrnice děkana dostupná na stránkách http://www.fch.vutbr.cz/cs/zajemce-o-studium/bakalarske-studium.html.

Klíčové výsledky učení

Absolvent má pevné základy znalostí standardních chemických disciplín, tj. obecné, anorganické, organické, fyzikální, analytické, makromolekulární chemie a biochemie. Z technické profilace pak ovládá základy chemického inženýrství a obecnou chemickou technologii. Je osobou způsobilou pro nakládání s nebezpečnými chemickými látkami dle §44b/ zák. 258/2000 a dle vyhlášky 428/2004. Zná teoretické základy specifických technologií zvoleného oboru, v odborné literatuře dokáže efektivně vyhledávat informace potřebné k plnění úkolu a dokáže řádně dokumentovat výsledky práce. Je dobře připraven jak pro práci na zodpovědných pozicích ve výrobě, tak i pro navazující magisterské studium.

Přístup k dalšímu vzdělávání

Absolventi mohou pokračovat studiem navazujícího magisterského studijního programu.

Organizace a pravidla zkoušek, hodnocení a známkování

Požadavky pro úspěšné absolvování

Bakalářská práce, státní závěrečná zkouška

Forma studia

kombinované studium

Garant programu

Koordinátor ECTS

Obor

Zkratka Název (zaměření) Povinných kreditů
BKCO_BTBiotechnologie171
BKCO_PCHPotravinářská chemie164