Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail publikace
OLŠOVCOVÁ, Z. VESPALCOVÁ, M.
Originální název
Prebiotické sladidlo Tagatosa
Anglický název
Prebiotic sweetener Tagatose
Typ
článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus
Jazyk
čeština
Originální abstrakt
Krátká odborná přednáška na téma prebiotického sladidla tagatosy jako možnost náhrady sacharosy. V úvodu jsou uvedeny obecné informace, možnosti využití, její výroba, zpracování v organismu člověka a její účinek na zdraví. Dále je popsána metody HPLC s různými chromatografickými kolonami pro stanovení tagatosy ve vzorcích. Následně je prodiskutována vhodnost dané kolony.
Anglický abstrakt
Short lecture on the topic of prebiotic sweetener tagatose as the possibility of substitution of sucrose. The introduction provides general information, utilization, production, processing in the human body and effect on health. Further is described HPLC method with various chromatographic columns for determining tagatose in samples. Consequently it discussed the appropriateness of the column.
Klíčová slova
tagatosa, prebiotické, sladidlo, aplikace, HPLC
Klíčová slova v angličtině
tagatose, prebiotic, sweetener, applications, HPLC
Autoři
OLŠOVCOVÁ, Z.; VESPALCOVÁ, M.
Rok RIV
2013
Vydáno
30. 5. 2013
ISBN
978-80-7305-650-6
Kniha
XV. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
Strany od
77
Strany do
80
Strany počet
4
BibTex
@inproceedings{BUT101080, author="Zuzana {Jurečková} and Milena {Vespalcová}", title="Prebiotické sladidlo Tagatosa", booktitle="XV. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí", year="2013", pages="77--80", isbn="978-80-7305-650-6" }