Detail publikace

The encapsulation of probiotic bacteria

HURTOVÁ, J. VYSKOČILOVÁ, T. VRTNÁ, M. LICHNOVÁ, A. MÁROVÁ, I.

Originální název

The encapsulation of probiotic bacteria

Typ

abstrakt

Jazyk

angličtina

Originální abstrakt

Microbial cultures Lactobacillus acidophillus and Bifidobacter breve are among the probiotics. Probiotics can provide beneficial effects on the human body by keeping the healthy gut microflora, inhibiting the growth of pathogenic bacteria, stimulating the immune system, synthesizing vitamins and antimicrobial agents and improving the absorption of calcium. Probiotics are microorganisms that are very sensitive to adverse environments and survival rates in products are poor. Thus, new methods to preserve the viability of probiotics are developed.

Klíčová slova

Encapsulation, probiotic bacteria

Autoři

HURTOVÁ, J.; VYSKOČILOVÁ, T.; VRTNÁ, M.; LICHNOVÁ, A.; MÁROVÁ, I.

Vydáno

7. 9. 2014

Nakladatel

Česká společnost chemická

Místo

Ostrava

ISSN

0009-2770

Periodikum

Chemické listy

Ročník

108

Stát

Česká republika

Strany od

793

Strany do

793

Strany počet

828

URL

BibTex

@misc{BUT112020,
  author="Jana {Hurtová} and Terezie {Vyskočilová} and Monika {Vrtná} and Andrea {Lichnová} and Ivana {Márová}",
  title="The encapsulation of probiotic bacteria
",
  year="2014",
  journal="Chemické listy",
  volume="108",
  pages="793--793",
  publisher="Česká společnost chemická",
  address="Ostrava",
  issn="0009-2770",
  url="http://www.chemicke-listy.cz",
  note="abstract"
}