Detail publikace

Monitorování kvality mléčných produktů pomocí jednoduchých elektronických metod v malovýrobách

ADÁMEK, M., ADÁMKOVÁ, A., TANČINOVÁ, D.

Originální název

Monitorování kvality mléčných produktů pomocí jednoduchých elektronických metod v malovýrobách

Anglický název

Monitoring the quality of dairy products using simple electronic methods in scale enterprises

Typ

článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus

Jazyk

čeština

Originální abstrakt

Mléko a mléčné výrobky jsou jednou z nejdůležitějších součástí lidské výživě. Tyto procesy jsou náročné na přesnost, teplotní stability a hygieny. Jejich nedodržení může vést ke zdravotnímu riziku a možnosti dopadu na zdraví spotřebitele. Monitorování a jednoduchá neanalytická kontrola výrobního procesu v malovýrobě a při výrobě v domácnostech není dostupná. Jedním z možných řešení tohoto problému je kontrola a monitorování konce procesů pomocí termodynamických senzorů. Článek popisuje jednoduché monitorování procesu sýření, jogurtování a kvašení pomocí termodynamických senzorů.

Anglický abstrakt

Milk and dairy products are one of the most important components of human nutrition. These processes are demanding accuracy, temperature stability and hygiene. Their failure can lead to health risks and the possibility of impact on the health of the consumer. Monitoring and simple non-analytical inspection process in small-scale production and the manufacture of household is not available. One possible solution to this problem is to control and monitor the end of thermodynamic processes using sensors. The article describes a simple process monitoring curdling, jogurtování and fermentation using thermodynamic sensors.

Klíčová slova

Jedlý hmyz, dusíkaté látky, tuky, zdravotní rizika

Klíčová slova v angličtině

Edible insects, nitrogenous substances, fats, health hazards

Autoři

ADÁMEK, M., ADÁMKOVÁ, A., TANČINOVÁ, D.

Rok RIV

2015

Vydáno

12. 11. 2015

Nakladatel

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky, Slovensko

Místo

Nitra

ISBN

978-80-89738-06-9

Kniha

Zborník príspevkov z VIII. vedeckej konferencie „Mladí vedci – Bezpečnosť potravinového reťazca“

Edice

Prvé vydanie

Číslo edice

1

Strany od

16

Strany do

19

Strany počet

4

BibTex

@inproceedings{BUT120169,
  author="Martin {Adámek}",
  title="Monitorování kvality mléčných produktů pomocí jednoduchých elektronických metod v malovýrobách",
  booktitle="Zborník príspevkov z VIII. vedeckej konferencie „Mladí vedci – Bezpečnosť potravinového reťazca“",
  year="2015",
  series="Prvé vydanie",
  number="1",
  pages="16--19",
  publisher="Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky, Slovensko",
  address="Nitra",
  isbn="978-80-89738-06-9"
}