Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail publikace
ADÁMEK, M., ADÁMKOVÁ, A., TANČINOVÁ, D.
Originální název
Monitorování kvality mléčných produktů pomocí jednoduchých elektronických metod v malovýrobách
Anglický název
Monitoring the quality of dairy products using simple electronic methods in scale enterprises
Typ
článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus
Jazyk
čeština
Originální abstrakt
Mléko a mléčné výrobky jsou jednou z nejdůležitějších součástí lidské výživě. Tyto procesy jsou náročné na přesnost, teplotní stability a hygieny. Jejich nedodržení může vést ke zdravotnímu riziku a možnosti dopadu na zdraví spotřebitele. Monitorování a jednoduchá neanalytická kontrola výrobního procesu v malovýrobě a při výrobě v domácnostech není dostupná. Jedním z možných řešení tohoto problému je kontrola a monitorování konce procesů pomocí termodynamických senzorů. Článek popisuje jednoduché monitorování procesu sýření, jogurtování a kvašení pomocí termodynamických senzorů.
Anglický abstrakt
Milk and dairy products are one of the most important components of human nutrition. These processes are demanding accuracy, temperature stability and hygiene. Their failure can lead to health risks and the possibility of impact on the health of the consumer. Monitoring and simple non-analytical inspection process in small-scale production and the manufacture of household is not available. One possible solution to this problem is to control and monitor the end of thermodynamic processes using sensors. The article describes a simple process monitoring curdling, jogurtování and fermentation using thermodynamic sensors.
Klíčová slova
Jedlý hmyz, dusíkaté látky, tuky, zdravotní rizika
Klíčová slova v angličtině
Edible insects, nitrogenous substances, fats, health hazards
Autoři
Rok RIV
2015
Vydáno
12. 11. 2015
Nakladatel
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky, Slovensko
Místo
Nitra
ISBN
978-80-89738-06-9
Kniha
Zborník príspevkov z VIII. vedeckej konferencie „Mladí vedci – Bezpečnosť potravinového reťazca“
Edice
Prvé vydanie
Číslo edice
1
Strany od
16
Strany do
19
Strany počet
4
BibTex
@inproceedings{BUT120169, author="Martin {Adámek}", title="Monitorování kvality mléčných produktů pomocí jednoduchých elektronických metod v malovýrobách", booktitle="Zborník príspevkov z VIII. vedeckej konferencie „Mladí vedci – Bezpečnosť potravinového reťazca“", year="2015", series="Prvé vydanie", number="1", pages="16--19", publisher="Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky, Slovensko", address="Nitra", isbn="978-80-89738-06-9" }