Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail publikačního výsledku
Babák, L., Rychtera, M.
Originální název
Mathematical modeling and simulation of lactic acid fermentation
Anglický název
Druh
Článek recenzovaný mimo WoS a Scopus
Originální abstrakt
A kinetics of the fermentation of glucose to lactic acid by a strain of Lactobacillus plantarum have been studied. Several models previously published were identified by a parameter optimization with an experimental data. A selection of the best studied mathematical expression for time dependences of bacterial growth and product formation was practised statistically. Results were applied to a simulation of continuous process.
Anglický abstrakt
Klíčová slova
modeling, simulation, lactic acid
Klíčová slova v angličtině
Autoři
Vydáno
10.09.2002
Nakladatel
ČSCH
Místo
Brno
Kniha
Chemické listy
ISSN
0009-2770
Periodikum
CHEMICKE LISTY
Svazek
96
Číslo
s
Stát
Česká republika
Strany od
147
Strany počet
2
BibTex
@article{BUT41018, author="Libor {Babák} and Mojmír {Rychtera}", title="Mathematical modeling and simulation of lactic acid fermentation", journal="CHEMICKE LISTY", year="2002", volume="96", number="s", pages="2", issn="0009-2770" }