Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail publikace
DRDÁK, M. VESPALCOVÁ, M. VESELÁ, M.
Originální název
Význam a použití cyklamátů v poživatinách
Anglický název
The Importance of cyclamate application in foods
Typ
článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus
Jazyk
čeština
Originální abstrakt
Práce uvádí možnosti použití náhradního nekalorického sladidla cyklamátu sodného pro nejrůznější potraviny. Toto sladidlo se aplikuje často také v kosmetických výrobcích a v léčivech. Podrobně jsou popsány také vlastnosti cyklamátu. Krátká zmínka je věnována historii objevu cyklamátu a vývoji jeho využívání. Zmíněny jsou možné zdravotní aspekty.
Anglický abstrakt
The thesis presents the possibilities of the artificial non-caloric sweetener sodium cyclamate using for various foods. This sweetener is also often applied in cosmetic products and pharmaceuticals. The properties of cyclamate are also described in detail. A brief mention is made of the history of cyclamate discovery and the development of its use. Possible health aspects are mentioned.
Klíčová slova
náhradní nekalorická sladidla, cyklamát sodný
Klíčová slova v angličtině
artificial non-caloric sweeteners, sodium cyclamate
Autoři
DRDÁK, M.; VESPALCOVÁ, M.; VESELÁ, M.
Rok RIV
1998
Vydáno
6. 10. 1998
Nakladatel
VUP SCHS SAV
Místo
Bratislava
ISBN
80-85330-47-4
Kniha
8.vědecká konference: Aditívne látky v poživatinách
Edice
Strany od
47
Strany do
49
Strany počet
126
BibTex
@inproceedings{BUT54734, author="Milan {Drdák} and Milena {Vespalcová} and Mária {Veselá}", title="Význam a použití cyklamátů v poživatinách", booktitle="8.vědecká konference: Aditívne látky v poživatinách", year="1998", series="1998", pages="47--49", publisher="VUP SCHS SAV", address="Bratislava", isbn="80-85330-47-4" }