Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail publikace
MARKOVÁ, L. CIESAROVÁ, Z. BASIL, E. BEDNÁRIKOVÁ, A. KUKUROVÁ, K. SINDLER, W. MURKOVIC, M. ŠIMKO, P.
Originální název
Prevence tvorby akrylamidu v cereálních produktech aplikací L-asparaginázy
Anglický název
Prevention of acrylamide formation in cereal products by application of enzyme L-asparaginase
Typ
článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus
Jazyk
čeština
Originální abstrakt
Cílem této studie bylo provést monitoring výskytu akrylamidu v cereálních produktech a navrhnout či optimalizovat technologii výroby, případně recepturu vybraných druhů trvanlivého pečiva s cílem minimalizovat obsah akrylamidu pod deklarovanou indikativní hodnotu a tím dosáhnout zvýšení zdravotní bezpečnosti výrobků.
Anglický abstrakt
The aim of this study was to carry out monitoring of acrylamide in cereal products and to design and optimize production technology or recipe of biscuits. The objective of optimization is to minimize the content of acrylamide under an indicative value and thus achieve increased health product safety.
Klíčová slova
akrylamid, eliminace, sušenky, L-asparagináza
Klíčová slova v angličtině
acrylamide, elimination, biscuits, L-asparaginase
Autoři
MARKOVÁ, L.; CIESAROVÁ, Z.; BASIL, E.; BEDNÁRIKOVÁ, A.; KUKUROVÁ, K.; SINDLER, W.; MURKOVIC, M.; ŠIMKO, P.
Rok RIV
2012
Vydáno
8. 11. 2012
ISBN
978-80-970552-6-4
Kniha
Zborník z V. Vedeckej konferencie Mladí vedci – Bezpečnosť potravinového reťazca
Strany od
23
Strany do
27
Strany počet
5
BibTex
@inproceedings{BUT97674, author="MARKOVÁ, L. and CIESAROVÁ, Z. and BASIL, E. and BEDNÁRIKOVÁ, A. and KUKUROVÁ, K. and SINDLER, W. and MURKOVIC, M. and ŠIMKO, P.", title="Prevence tvorby akrylamidu v cereálních produktech aplikací L-asparaginázy", booktitle="Zborník z V. Vedeckej konferencie Mladí vedci – Bezpečnosť potravinového reťazca", year="2012", pages="23--27", isbn="978-80-970552-6-4" }