Detail publikace

Prevence tvorby akrylamidu v cereálních produktech aplikací L-asparaginázy

MARKOVÁ, L. CIESAROVÁ, Z. BASIL, E. BEDNÁRIKOVÁ, A. KUKUROVÁ, K. SINDLER, W. MURKOVIC, M. ŠIMKO, P.

Originální název

Prevence tvorby akrylamidu v cereálních produktech aplikací L-asparaginázy

Anglický název

Prevention of acrylamide formation in cereal products by application of enzyme L-asparaginase

Typ

článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus

Jazyk

čeština

Originální abstrakt

Cílem této studie bylo provést monitoring výskytu akrylamidu v cereálních produktech a navrhnout či optimalizovat technologii výroby, případně recepturu vybraných druhů trvanlivého pečiva s cílem minimalizovat obsah akrylamidu pod deklarovanou indikativní hodnotu a tím dosáhnout zvýšení zdravotní bezpečnosti výrobků.

Anglický abstrakt

The aim of this study was to carry out monitoring of acrylamide in cereal products and to design and optimize production technology or recipe of biscuits. The objective of optimization is to minimize the content of acrylamide under an indicative value and thus achieve increased health product safety.

Klíčová slova

akrylamid, eliminace, sušenky, L-asparagináza

Klíčová slova v angličtině

acrylamide, elimination, biscuits, L-asparaginase

Autoři

MARKOVÁ, L.; CIESAROVÁ, Z.; BASIL, E.; BEDNÁRIKOVÁ, A.; KUKUROVÁ, K.; SINDLER, W.; MURKOVIC, M.; ŠIMKO, P.

Rok RIV

2012

Vydáno

8. 11. 2012

ISBN

978-80-970552-6-4

Kniha

Zborník z V. Vedeckej konferencie Mladí vedci – Bezpečnosť potravinového reťazca

Strany od

23

Strany do

27

Strany počet

5

BibTex

@inproceedings{BUT97674,
  author="MARKOVÁ, L. and CIESAROVÁ, Z. and BASIL, E. and BEDNÁRIKOVÁ, A. and KUKUROVÁ, K. and SINDLER, W. and MURKOVIC, M. and ŠIMKO, P.",
  title="Prevence tvorby akrylamidu v cereálních produktech aplikací L-asparaginázy",
  booktitle="Zborník z V. Vedeckej konferencie Mladí vedci – Bezpečnosť potravinového reťazca",
  year="2012",
  pages="23--27",
  isbn="978-80-970552-6-4"
}