Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail publikace
TREMLOVÁ, B. ŠTARHA, P. POSPIECH, M. RANDULOVÁ, Z. PAŽOUT, V.
Originální název
Histologické vyšetření mechanicky získaného drůbežího masa
Anglický název
Typ
článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus
Jazyk
čeština
Originální abstrakt
Kvalita potravinových surovin je vyjádřena nejčastěji chemickým složením, ale zejména v případě surovin živočišného původu je chemická charakteristika nedostatečná pro posouzení všech aspektů kvality. Hodnocení struktury a stupně poškození jednotlivých tkání ve výrobních surovinách je jednoznačně možné pouze histologickým vyšetřením. Takto zjištěné výsledky jsou obvykle v souladu s chemickým vyšetření. Při spojení mikroskopu s počítačem je možné získat i jiné než kvalitativní hodnocení. Naše výsledky však ukazují, že je třeba tyto postupy ještě ověřovat a standardizovat.
Anglický abstrakt
Klíčová slova v angličtině
histological examination, structure, quality, chemist
Autoři
TREMLOVÁ, B.; ŠTARHA, P.; POSPIECH, M.; RANDULOVÁ, Z.; PAŽOUT, V.
Rok RIV
2006
Vydáno
30. 6. 2006
ISBN
80-7148-055-X
Kniha
Hygiena Alimentorum XXVII
Strany od
263
Strany do
266
Strany počet
4
BibTex
@inproceedings{BUT21952, author="Bohuslava {Tremlová} and Pavel {Štarha} and Matej {Pospiech} and Zdeňka {Randulová} and Vladimír {Pažout}", title="Histologické vyšetření mechanicky získaného drůbežího masa", booktitle="Hygiena Alimentorum XXVII", year="2006", pages="263--266", isbn="80-7148-055-X" }