Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
doc. Ing.
Ph.D.
FCH, ÚCHPBT – docent
+420 54114 9475, +420 54114 9353, +420 54114 9574vitova@fch.vut.cz
Odeslat VUT zprávu
2024
TRENZOVÁ, K.; GROSS, M.; VÍTOVÁ, E.; POŘÍZKA, J.; DIVIŠ, P. EXPLORING THE IMPACT OF DIFFERENT PACKAGING TYPES AND REPEATED PACKAGE OPENING ON VOLATILE COMPOUND CHANGES IN GROUND ROASTED COFFEE. Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences, 2024, roč. e11022, č. srpen 2024, ISSN: 1338-5178.Detail | WWW
2023
RYCHETSKÝ, M.; KADLECOVÁ, Z.; VÍTOVÁ, E.; VOJTOVÁ, L. Maximizing the potential of natural antimicrobial and antioxidant extracts for food application. 3rd Food Chemistry Conference, Dresden; Book of abstracts. Dresden: 2023. s. 168-168. Detail
GROSS, M.; VÍTOVÁ, E.; RYCHETSKÝ, M. Effect of Echinacea purpurea Extract on Nutritional and Sensory Quality of Fresh Cheese. Book of abstracts 9th International Conference on CHEMICAL REACTIONS IN FOODS IX (CRF 2023). 1. Prague: University of Chemistry and Technology Prague, 2023. s. 50-50. ISBN: 978-80-7592-204-5.Detail | WWW
RYCHETSKÝ, M.; VÍTOVÁ, E. Impact of different extraction methods on composition and functional properties of Filipendula ulmaria extract. Book of abstracts 9th International Conference on CHEMICAL REACTIONS IN FOODS IX (CRF 2023), September 13–15, 2023 Prague, Czech Republic. 1. Prague: University of Chemistry and Technology, Prague, 2023. s. 52-52. ISBN: 978-80-7592-204-5.Detail | WWW
KADLECOVÁ, Z.; RYCHETSKÝ, M.; VÍTOVÁ, E.; VOJTOVÁ, L. Preparation of Liposome-enriched system for Controlled Release of Calendula Officinalis Extract in DFU Treatment. THE TWENTY-FOURTH ANNUAL CONFERENCE YUCOMAT 2023 Program and Book of Abstracts Herceg Novi, September 4-8, 2023. 1. Belgrade: Materials Research Society of Serbia, 2023. s. 111-111. ISBN: 978-86-919111-8-8.Detail | WWW
2022
VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; GROSS, M.; SUSKÁ, A. Volatile Compounds and Sensory Quality of Fresh Cheese Enriched with Extract of Plectranthus amboinicus. International conference "Challenges in food flavor and volatile compounds analysis" Book of abstracts. Poznań University of Life Sciences: 2022. s. 22-22. Detail
GROSS, M.; VÍTOVÁ, E.; DIVIŠ, P.; POŘÍZKA, J. Monovarietal wines from Moravian wine region chemical characterization: A case study of Veltliner green, Sauvignon and Palava varieties. International conference "Challenges in food flavor and volatile compounds analysis" Book of abstracts. Poznań University of Life Sciences: 2022. s. 16-16. Detail
GROSS, M.; VÍTOVÁ, E. Volatile Compounds as a Tool for Wine Authentification: Case Study of PIWI Varieties Hibernal, Johanniter and Solaris. Sborník prací. Fakulta prírodných vied, UCM v Trnave: Fakulta prírodných vied, UCM v Trnave, 2022. s. 22-27. ISBN: 978-80-572-0242.Detail
2021
VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; VESPALCOVÁ, M. ARONIE – hodnotný přírodní zdroj zdraví prospěšných látek. Výživa a potraviny. Výživa servis s.r.o. GM FP, 2021, roč. 76, č. 5, s. 122-124. ISSN: 1211-846X.Detail | WWW
VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; MAHDALOVÁ, M.; ŠIMÍČKOVÁ, A. Senzorická kvalita sýrových analogů vyrobených s přídavkem vybraných ořechových olejů. Sborník XLVII. konference o jakosti potravin a potravinových surovin. Mendelu Brno: Mendelu Brno, 2021. s. 198-206. ISBN: 978-80-7509-785-9.Detail
2020
VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; ŠIMÍČKOVÁ, A.; ĎUBAŠÁKOVÁ, M.; FAJTL, Z. Profil těkavých látek muďoulu trojlaločného (Asimina triloba). Sborník abstraktů XLVI. konference o jakosti potravin a potravinových surovin. Mendelova univerzita v Brně: Vydavatelství Mendelovy univerzity v Brně, 2020. s. 184-184. ISBN: 978-80-7509-711-8.Detail
SÝKORA, M.; VÍTOVÁ, E. Determination of biogenic amines in Swiss and Dutch type cheeses. 2020. s. 72-73. Detail
SÝKORA, M.; VÍTOVÁ, E., JELEN, H. H. Application of vacuum solid-phase microextraction for the analysis of semi-hard cheese volatiles. European Food Research and Technology, 2020, roč. 246, č. 3, s. 573-580. ISSN: 1438-2385.Detail | WWW | Plný text v Digitální knihovně
2019
VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; SŮKALOVÁ, K.; SÝKORA, M.; BUŇKA, F. Senzorická kvalita tavených sýrových analogů s přídavkem rostlinných tuků. In Sborník abstraktů XLV. konference o jakosti potravin a potravinových surovin. Mendelova univerzita v Brně: Vydavatelství Mendelovy univerzity v Brně, 2019. s. 112-118. ISBN: 978-80-7509-647-0.Detail
VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; BURDĚJOVÁ, L.; ŠIMÍČKOVÁ, A.; ĎUBAŠÁKOVÁ, M. Flavour of red, white and black currants: comparison of instrumental and sensory data. sborník abstraktů. Sevilla: 2019. s. 66-66. Detail
ZEMANOVÁ, J.; VÍTOVÁ, E.; ĎUBAŠÁKOVÁ, M.; VESPALCOVÁ, M. Study of Echinacea Content Substances. In 19th International Nutrition & Diagnostics Conference - Book of Proceedings. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2019. s. 98-98. ISBN: 978-80-7560-245-9.Detail | WWW
BURDĚJOVÁ, L.; VÍTOVÁ, E. Assessment of volatile compounds with emphasis on volatile allergens in selected dried medicinal plants using solid phase microextraction coupled with gas chromatography–mass spectrometry. Chemical Papers, 2019, roč. 74, č. 2, s. 1-12. ISSN: 1336-9075.Detail | WWW
SÝKORA, M.; VÍTOVÁ, E. Influence of starter culture on volatile compounds in "Moravský bochník" cheese. soubor abstraktů. 2019. s. 66-66. Detail
2018
SÝKORA, M.; VÍTOVÁ, E. Monitoring of the fatty acid content in Swiss type cheese. 7th Meeting on Chemistry and Life 2018. Book of abstracts. Vysoké učení technické v Brně, Fakulta chemická, Purkyňova 464/118, 612 00 Brno, 2018. s. 145-146. ISBN: 978-80-214-5488-0.Detail
VÍTOVÁ, E.; SÝKORA, M.; MAHDALOVÁ, M.; SŮKALOVÁ, K. Influence of aroma compounds on sensory quality of processed cheese analogues. 7th Meeting on Chemistry and Life 2018. Book of abstracts. FCH VUT v Brně: FCH VUT v Brně, 2018. s. 69-69. ISBN: 978-80-214-5488-0.Detail
2017
VÍTOVÁ, E.; SŮKALOVÁ, K.; MAHDALOVÁ, M.; BURDĚJOVÁ, L.; MATĚJÍČEK, A.; KAPLAN, J. Influence of volatile compounds on flavour of selected cultivars of gooseberry. Chemical Papers, 2017, roč. 71, č. 10, s. 1895-1908. ISSN: 0366-6352.Detail
ADÁMKOVÁ, A.; ADÁMEK, M.; MLČEK, J.; BORKOVCOVÁ, M.; BEDNÁŘOVÁ, M.; KOUŘIMSKÁ, L.; SKÁCEL, J.; VÍTOVÁ, E. Welfare of the Mealworm (Tenebrio molitor) Breeding With Regard to Nutrition Value and Food Safety. Potravinárstvo, 2017, roč. 11, č. 1, s. 460-465. ISSN: 1337-0960.Detail | WWW | Plný text v Digitální knihovně
BURDĚJOVÁ, L.; POLOVKA, M.; POŘÍZKA, J.; VÍTOVÁ, E. Multi-experimental characterization of selected medical plants growing in the Czech Republic. Chemical Papers, 2017, roč. 12, č. 103, s. 1605-1621. ISSN: 1336-9075.Detail | WWW
2016
BUTOROVÁ, L.; VÍTOVÁ, E.; POLOVKA, M. Comparison of volatiles identified in Aronia melanocarpa and Amelanchier alnifolia using solid-phase microextraction coupled to gas chromatography-mass spectrometry. Journal of Food and Nutrition Research, 2016, roč. 55, č. 1, s. 57-68. ISSN: 1336-8672.Detail | WWW
BURDĚJOVÁ, L.; VÍTOVÁ, E. Comparison of volatiles identified in aronia melanocarpa and amelanchier alnifolia using solid-phase microextraction coupled to gas chromatography-mass spectrometry. Journal of Food and Nutrition Research, 2016, roč. 55, č. 1, s. 57-68. ISSN: 1336-8672.Detail | WWW
BUTOROVÁ, L.; POLOVKA, M.; POŘÍZKA, J.; VÍTOVÁ, E. Multi- experimental characterization of selected medical plants growing in the Czech Republic. Book of Abstracts 8th Central European Conference Chemistry towards Biology. Brno, Czech Republic: University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences Brno, Czech Republic, 2016. s. 87-87. ISBN: 978-80-7305-777- 0.Detail | WWW
2015
VÍTOVÁ, E.; SŮKALOVÁ, K.; MAHDALOVÁ, M.; BUTOROVÁ, L.; MUSILOVÁ, L.; PECINOVÁ, E. Comparison of sensory quality of model Swiss cheese with commercially obtained corresponding product. Chemistry and Life 2015 - Book of abstracts. 1. Brno: Brno University of Technology, 2015. s. 95-96. ISBN: 978-80-214-5228- 2.Detail
VÍTOVÁ, E.; SŮKALOVÁ, K.; MAHDALOVÁ, M.; BUTOROVÁ, L.; MELIKANTOVÁ, M. Comparison of selected aroma compounds in cultivars of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.). Chemical Papers, 2015, roč. 69, č. 6, s. 881-888. ISSN: 0366-6352.Detail
VÍTOVÁ, E.; SŮKALOVÁ, K.; MAHDALOVÁ, M.; BURDĚJOVÁ, L.; BABÁK, L.; MATĚJÍČEK, A. Comparison of flavour and volatile flavour compounds of mixed elderberry juices. Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis, 2015, roč. 63, č. 1, s. 147-152. ISSN: 1211-8516.Detail | WWW | Plný text v Digitální knihovně
Bubelová, Z., Tremlová, B., Buňková, L., Pospiech, M., Vítová, E., Buňka, F. The effect of long-term storage on the quality of sterilized processed cheese. JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, 2015, roč. 52, č. 8, s. 4985-4993. ISSN: 0022-1155.Detail | WWW
VÍTOVÁ, E.; SŮKALOVÁ, K.; MAHDALOVÁ, M.; BUTOROVÁ, L.; MUSILOVÁ, L.; PECINOVÁ, E. Comparison of sensory quality of model Swiss cheese with commercially obtained corresponding product. Czech Chemical Society Symposium Series, 2015, roč. 13, č. 2, s. 152-154. ISSN: 2336- 7210.Detail
SŮKALOVÁ, K.; VÍTOVÁ, E.; BUŇKA, F.; MAHDALOVÁ, M. Influence of vegetable oils on fatty acids composition in processed cheese analogues. Chemistry and Life 2015 - Book of abstracts. 1. Brno: Brno University of Technology, 2015. s. 100-100. ISBN: 978-80-214-5228- 2.Detail
MAHDALOVÁ, M.; VÍTOVÁ, E.; RYGLOVÁ, H.; SŮKALOVÁ, K.; BUŇKA, F. The development of volatile flavour compounds during ripening of Gouda cheese. Czech Chemical Society Symposium Series, 2015, roč. 13, č. 2, s. 97-99. ISSN: 2336- 7210.Detail
BUTOROVÁ, L.; POLOVKA, M.; TOBOLKOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E. Comparison of antioxidant and colour characteristics of different types of medical plants assessed by modern spectroscopic techniques. In 12th International Interdisciplinary Meeting on Bioanalysis. Brno: Institute of Analytical Chemistry of the CAS, 2015. s. 91-94. ISBN: 9788090495937.Detail
BUTOROVÁ, L.; POLOVKA, M.; TOBOLKOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E. Assessment of antioxidant properties of different types of herbs by EPR and UV- VIS spectroscopy. Chemistry & Life 2015 - Book of Abstracts. 1. Brno: Brno University of Technology, Faculty of Chemistry, 2015. s. 96-96. ISBN: 978-80-214-5228- 2.Detail
DIVIŠOVÁ, R.; VÍTOVÁ, E.; DIVIŠ, P.; ZEMANOVÁ, J.; OMELKOVÁ, J. Validation of SPME–GC–FID Method for Determination of Fragrance Allergens in Selected Cosmetic Products. ACTA CHROMATOGRAPHICA, 2015, roč. 27, č. 3, s. 509-523. ISSN: 1233-2356.Detail | WWW
SŮKALOVÁ, K.; VÍTOVÁ, E.; BUŇKA, F.; MAHDALOVÁ, M. Influence of vegetable oils on fatty acids composition in processed cheese analogues. Czech Chemical Society Symposium Series, 2015, roč. 13, č. 2, s. 143-145. ISSN: 2336- 7210.Detail
BUTOROVÁ, L.; POLOVKA, M.; TOBOLKOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E. Assessment of antioxidant properties of different types of herbs by EPR and UV- VIS spectroscopy. Czech Chemical Society Symposium Series, 2015, roč. 13, č. 2, s. 56-58. ISSN: 2336- 7210.Detail
MAHDALOVÁ, M.; VÍTOVÁ, E.; RYGLOVÁ, H.; SŮKALOVÁ, K.; BUŇKA, F. The development of volatile flavour compounds during ripening of Gouda cheese. Chemistry & Life 2015 – Book of Abstracts. 1. Brno University of Technology, Faculty of Chemistry: Brno University of Technology, Faculty of Chemistry, 2015. s. 97-98. ISBN: 978-80-214-5228- 2.Detail
2014
VÍTOVÁ, E.; SŮKALOVÁ, K.; MAHDALOVÁ, M.; BUTOROVÁ, L. Identification and quantification of aroma compounds of Sea buckthorn berries. In CECE 2014, 11th International Interdisciplinary Meeting on Bioanalysis. Ústav analytické chemie AV ČR, v. v. i.: 2014. s. 450-453. ISBN: 978-80-904959-2- 0.Detail
MAHDALOVÁ, M.; VÍTOVÁ, E. Assessment of aroma compounds in apples using SPME-GC- FID method. In CECE 2014 , 11th International Interdisciplinary Meeting on Bioanalysis. Ústav analytické chemie AV ČR, v. v. i.: 2014. s. 322-325. ISBN: 978-80-904959-2- 0.Detail
BUTOROVÁ, L.; VÍTOVÁ, E.; POLOVKA, M. Monitoring of selected parameters in Amelanchier alnifolia extracts by UV-VIS- NIR and EPR spectroscopy. In CECE 2014 11th International Interdisciplinary Meeting on Bioanalysis. Ústav analytické chemie AV ČR, v.v.i.: 2014. s. 137-140. ISBN: 978-80-904959-2- 0.Detail
SŮKALOVÁ, K.; VÍTOVÁ, E.; BUŇKA, F. The influence of storage on the sensory quality of processed cheese analogues. In CECE 2014, 11th International Interdisciplinary Meeting on Bioanalysis. Ústav analytické chemie AV ČR, v. v. i.: 2014. s. 403-406. ISBN: 978-80-904959-2- 0.Detail
SŮKALOVÁ, K.; VÍTOVÁ, E.; BUŇKA, F. The impact of vegetable oil type on the sensory quality of processed cheese analogues. In Studentská odborná konference Chemie je život 2014, Sborník příspěvků. 2014. s. 411-415. ISBN: 978-80-214-5078- 3.Detail
SŮKALOVÁ, K.; VÍTOVÁ, E.; BUŇKA, F. The impact of vegetable oil type on the sensory quality of processed cheese analogues. Studentská odborná konference Chemie je život 2014. Sborník abstraktů. 2014. s. 95-95. ISBN: 978-80-214-5077- 6.Detail
SŮKALOVÁ, K.; VÍTOVÁ, E.; BUŇKA, F. Senzorické hodnocení tavených sýrových analogů. In XVI. konference mladých vědeckých pracovníků, s mezinárodní účastí. Sborník příspěvků. 2014. s. 10-12. ISBN: 978-80-7305-670- 4.Detail
2013
VÍTOVÁ, E.; DIVIŠOVÁ, R.; SŮKALOVÁ, K.; OMELKOVÁ, J.; VESPALCOVÁ, M. Srovnání senzorické kvality různých druhů tavených sýrů. Potravinárstvo, 2013, roč. 7, č. special issue, s. 134-137. ISSN: 1337- 0960.Detail
VÍTOVÁ, E. Processed Cheese Flavor and Flavor Compounds: A Review. In Handbook on Cheese: Production, Chemistry and Sensory Properties. Hauppauge, New York: Nova Science Publishers, Inc. Hauppauge, New York: Hauppauge, New York: Nova Science Publishers, Inc., 2013. s. 285-312. ISBN: 978-1-62618-966- 9.Detail
VÍTOVÁ, E.; DIVIŠOVÁ, R.; SŮKALOVÁ, K.; MATĚJÍČEK, A. Determination and quantification of volatile compounds in fruits of selected elderberry cultivars grown in Czech Republic. Journal of Food and Nutrition Research, 2013, roč. 52, č. 1, s. 1-11. ISSN: 1336- 8672.Detail
2012
VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; SKLENÁŘOVÁ, K.; DIVIŠOVÁ, R.; BUŇKA, F. Identification of volatile aroma compounds in processed cheese analogues based on different types of fat. Chemical Papers, 2012, roč. 66, č. 10, s. 907-913. ISSN: 0366- 6352.Detail
VÍTOVÁ, E.; DIVIŠOVÁ, R.; SKLENÁŘOVÁ, K. Aromatický profil plodů angreštu (Ribes grossularia L.). Chemické listy. Olomouc: ČSCH, 2012. s. 569-570. ISSN: 0009- 2770.Detail
DIVIŠOVÁ, R.; ZEMANOVÁ, J.; VÍTOVÁ, E.; SKLENÁŘOVÁ, K. Stanovení alergenních vonných látek metodou mikroextrakce tuhou fází ve spojení s plynovou chromatografií. Chemické listy. Olomouc: ČSCH, 2012. s. 503-503. ISSN: 0009- 2770.Detail
BABÁK, L.; ŠUPINOVÁ, P.; ZICHOVÁ, M.; BURDYCHOVÁ, R.; VÍTOVÁ, E. Biosorption of Cu, Zn and Pb by thermophilic bacteria -- effect of biomass concentration on biosorption capacity. Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis, 2012, roč. 60, č. 5, s. 9-18. ISSN: 1211- 8516.Detail
SKLENÁŘOVÁ, K.; VÍTOVÁ, E.; BUŇKA, F.; DIVIŠOVÁ, R. Srovnání analytické a senzorické chutnosti tavených sýrových analogů. Chemické listy. Olomouc: ČSCH, 2012. s. 571-571. ISSN: 0009- 2770.Detail
VÍTOVÁ, E.; DIVIŠOVÁ, R.; SKLENÁŘOVÁ, K.; OMELKOVÁ, J.; ZEMANOVÁ, J. Obsah aromaticky aktivních látek v plodech rakytníku řešetlákového (Hippophae rhamnoides L.). In Sborník prací z mezinárodní vědecké konference Bezpečnost a kontrola potravin. SPU v Nitre. Nitra: 2012. s. 262-265. ISBN: 978-80-552-0769- 8.Detail
2011
VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; DIVIŠOVÁ, R.; SKLENÁŘOVÁ, K.; FIŠERA, M. Relationship between volatile compounds content and sensory attributes of sterilized processed cheese. Chemické listy. Brno: ČSCH, 2011. s. s1032 (s1032 s.)ISSN: 0009- 2770.Detail
VÍTOVÁ, E.; VESPALCOVÁ, M.; OMELKOVÁ, J.; DIVIŠOVÁ, R.; SKLENÁŘOVÁ, K. Obsah aromaticky aktivních látek ve šťávě z bezu černého (Sambucus nigra L.). In Sborník prací z mezinárodní vědecké konference Bezpečnost a kontrola potravin. SPU v Nitre. Nitra: 2011. s. 257-260. ISBN: 978-80-552-0559- 5.Detail
VÍTOVÁ, E.; VESPALCOVÁ, M.; LOUPANCOVÁ, B.; DIVIŠOVÁ, R.; SKLENÁŘOVÁ, K. The comparison of content of aroma active compounds in samples of elder berries (Sambucus nigra L.). Chemické listy. Brno: ČSCH, 2011. s. s1031 (s1032 s.)ISSN: 0009- 2770.Detail
VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; DIVIŠOVÁ, R.; SKLENÁŘOVÁ, K.; BABÁK, L. The content of lactic acid bacteria in chosen probiotic foods. Chemické listy. Brno: ČSCH, 2011. s. s1032 (s1033 s.)ISSN: 0009- 2770.Detail
DIVIŠOVÁ, R.; VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; SKLENÁŘOVÁ, K.; BABÁK, L. Use of descriptive sensory methods for evaluation of various types of foods. Chemické listy. Brno: ČSCH, 2011. s. s1010 (s1010 s.)ISSN: 0009- 2770.Detail
SKLENÁŘOVÁ, K.; LOUPANCOVÁ, B.; DIVIŠOVÁ, R.; VÍTOVÁ, E.; BABÁK, L. The content of aroma compounds in fermented milk products. Chemické listy. Brno: ČSCH, 2011. s. s1044 (s1044 s.)ISSN: 0009- 2770.Detail
SKLENÁŘOVÁ, K.; VÍTOVÁ, E.; DIVIŠOVÁ, R.; LOUPANCOVÁ, B. Aroma active compounds in several types of processed cheese analogues. Chemické listy. Brno: ČSCH, 2011. s. s1044 (s1044 s.)ISSN: 0009- 2770.Detail
DIVIŠOVÁ, R.; VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; LOUPANCOVÁ, B.; SKLENÁŘOVÁ, K. Optimalization and validation of SPME-GC-FID method for determination of suspected allergens in selected cosmetics and food samples. Chemické listy. Brno: ČSCH, 2011. s. s1009 (s1010 s.)ISSN: 0009- 2770.Detail
VÍTOVÁ, E.; DIVIŠOVÁ, R.; BABÁK, L.; ZEMANOVÁ, J.; SKLENÁŘOVÁ, K. The changes of flavour during production of Edam cheese. Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis, 2011, roč. 59, č. 1, s. 255-261. ISSN: 1211- 8516.Detail
2010
VÍTOVÁ, E.; HÝSKOVÁ, E.; MOKÁŇOVÁ, R.; ZEMANOVÁ, J. Změny chutnosti sýrů eidamského typu během zrání. Chemické listy. Chemické listy (S). Brno: Chemické listy, 2010. s. 782-783. ISSN: 1803- 2389.Detail
VÍTOVÁ, E.; HÝSKOVÁ, E.; MOKÁŇOVÁ, R.; ZEMANOVÁ, J. Složení mastných kyselin tavených sýrových analogů. Chemické listy. Chemické listy. Pardubice: ČSCH, 2010. s. 579-579. ISSN: 0009- 2770.Detail
VÍTOVÁ, E.; BABÁK, L.; MOKÁŇOVÁ, R.; HÝSKOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J. The content of sensory active compounds and flavour of several types of yogurts. Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis, 2010, roč. 58, č. 5, s. 407-412. ISSN: 1211- 8516.Detail
VESPALCOVÁ, M.; BENKOVSKÁ, D.; VÍTOVÁ, E.; OMELKOVÁ, J. Ověření metody stanovení kyseliny propionové kapalinovou chromatografií pro pekařské výrobky. In Sborník prací z mezinárodní vědecké konference Bezpečnost a kontrola potravin. SPU v Nitre. Nitra: Slovenská polnohospodárská univerzita v Nitre, 2010. s. 330-333. ISBN: 978-80-552-0350- 8.Detail
ZEMANOVÁ, J.; MICHALÍČEK, J.; VÍTOVÁ, E. Analysis of content compounds in extracts of Echinacea purpurea. Chemické listy (S), 2010, roč. 104, č. Special Issue 16, s. 779-781. ISSN: 1803- 2389.Detail
HÝSKOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; MOKÁŇOVÁ, R.; VÍTOVÁ, E. Identifikace senzoricky aktivních látek v bezu černém (Sambucus nigra). Chemické listy. Chemické listy. Pardubice: ČSCH, 2010. s. 574-574. ISSN: 0009- 2770.Detail
BABÁK, L.; ŠUPINOVÁ, P.; VÍTOVÁ, E. VÝVOJ SÝŘÍCÍCH VLASTNOSTÍ MLÉKA. Pardubice: ČSCH Praha, 2010. s. 572-572. Detail
VÍTOVÁ, E.; VESPALCOVÁ, M.; OMELKOVÁ, J.; HÝSKOVÁ, E.; MOKÁŇOVÁ, R. Vliv technologie výroby na chutnost sýrů eidamského typu. In Sborník prací z mezinárodní vědecké konference Bezpečnost a kontrola potravin. SPU v Nitre. Nitra: Slovenská polnohospodárská univerzita v Nitre, 2010. s. 190-193. ISBN: 978-80-552-0350- 8.Detail
2009
VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J. Vliv aromaticky aktivních sloučenin na chutnost hořké čokolády. In Sborník prací z mezinárodní vědecké konference. Nitra: Slovenská polnohospodárská univerzita v Nitre, 2009. s. 267-270. ISBN: 978-80-552-0193- 1.Detail
VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H.; MACKŮ, I.; ZEMANOVÁ, J.; BABÁK, L. Effect of fat composition on some physico- chemical parameters and sensorial evaluation of dark chocolate. Journal of Food and Nutrition Research, 2009, roč. 48, č. 2, s. 72-79. ISSN: 1336- 8672.Detail
VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; MOKÁŇOVÁ, R.; JELÍNKOVÁ, M. The determination of aroma compounds of plant origin. In The abstract book. UTB Zlín: UTB Zlín, 2009. s. 181-181. ISBN: 978-80-7318-809- 2.Detail
2008
VÍTOVÁ, E., LOUPANCOVÁ, B., ŠTOUDKOVÁ, H., ZEMANOVÁ, J., BABÁK, L. Comparison of aroma profiles of several types of dark chocolate. Chemické listy, 2008, roč. 102, č. 15, s. 817-819. ISSN: 1213- 7103.Detail
VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; BŘEZINA, P. Využití elektroforetických metod pro studium proteolýzy plísňových sýrů. In Proteiny 2008 Sborník příspěvků V. ročníku mezinárodní konference. UTB ve Zlíně. Zlín: UTB ve Zlíně, 2008. s. 223-226. ISBN: 978-80-7318-706- 4.Detail
VÍTOVÁ, E.; ŠTOUDKOVÁ, H.; LOUPANCOVÁ, B.; ZEMANOVÁ, J.; VESPALCOVÁ, M. Srovnání tukových charakteristik vybraných rostlinných olejů za různých podmínek skladování. Proceedings of 15th International Conference Chromatograqphic Methods and Human Health. STU Bratislava: STU Bratislava, 2008. s. 11-11. ISSN: 1335- 5236.Detail
VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J. Stanovení těkavých aromaticky aktivních látek různých typů ovocných jogurtů metodou SPME-GC. Proceedings of 15th International Conference Chromatograqphic Methods and Human Health. STU Bratislava: STU Bratislava, 2008. s. 10-10. ISSN: 1335-5236.Detail
VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H. Changes of FA in long term stored sterilized processed cheese. Proceedings of 15th International Conference Chromatograqphic Methods and Human Health. STU Bratislava: STU Bratislava, 2008. s. 9-9. ISSN: 1335-5236.Detail
VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H.; BUŇKA, F. Fatty acids like a markers of processed cheese changes during storage. Chemické listy, 2008, roč. 102, č. 15, s. 714-717. ISSN: 1213- 7103.Detail
2007
VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J. Application of SPME- GC method for analysis of the aroma of white surface mould cheeses. Journal of Food and Nutrition Research, 2007, roč. 46, č. 2, s. 84-90. ISSN: 1336- 8672.Detail
VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J.; ILLKOVÁ, K. A rapid and simple method for the direct analysis of fatty acids by gas chromatography. In Book of abstracts and abbreviated papers. Bratislava: STU, 2007. s. 5-8. ISBN: 978-80-227-2698- 6.Detail
ZEMANOVÁ, J.; VÍTOVÁ, E.; ŠVARCOVÁ, I.; POPELKOVÁ, M.; ŠTOUDKOVÁ, H. SIGNIFICANCE OF GAMMA LINOLENIC ACID IN COSMETICS. In proceedings. Pardubice: Radanal, 2007. s. 1-5. Detail
ZEMANOVÁ, J.; VÍTOVÁ, E.; POPELKOVÁ, M.; ŠEDOVÁ, T. ANALYSIS OF ECHINACEA EXTRACTS BY CAPILLARY ZONE ELECTROPHORESIS. In Proceedings. Štrbské Pleso: 2007. s. 10-12. ISBN: 978-80-227-2698- 6.Detail
ZEMANOVÁ, J.; MAXOVÁ, M.; KUČERÍK, J.; ŠTOUDKOVÁ, H.; VÍTOVÁ, E. STUDY OF THERMAL STABILITY OF SOME VEGETABLE OILS. In proceedings. Trnava: UCM Trnava, 2007. s. 1-5. ISBN: 978-80-89220-90- 8.Detail
ŠTOUDKOVÁ, H.; VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ZEMANOVÁ, J. Determination of fatty acids in selected vegetable oils by gas chromatoghraphy. In Book of abstracts and abbreviated papers. Bratislava: STU, 2007. s. 8-10. ISBN: 978-80-227-2698- 6.Detail
2006
VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J. Srovnání aromatického profilu sýrů s bílou plísní. In sborník. 3. Nitra: Slovenská polnohospodárská univerzita v Nitre, 2006. s. 287-290. ISBN: 80-8069-682- 9.Detail
LOUPANCOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J.; BUŇKA, F. Změny organoleptických vlastností sterilovaných tavených sýrů v závislosti na době a způsobu skladování. Chemické listy, 2006, roč. 100, č. 8, s. 738-741. ISSN: 0009- 2770.Detail
VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J.; MÁCHOVÁ, Z. Vliv teploty a doby skladování na obsah mastných kyselin ve sterilovaných tavených sýrech. In sborník. 2. VFU Brno: VFU Brno, 2006. s. 163-165. ISBN: 80-7305-570- 8.Detail
VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ZEMANOVÁ, J.; ŠTOUDKOVÁ, H.; BŘEZINA, P.; BABÁK, L. Solid- phase microextraction for analysis of mould cheese aroma. Czech J. Food Scencies (Special Isue), 2006, roč. 24, č. 6, s. 268-274. ISSN: 1212- 1800.Detail
VÍTOVÁ, E.; VESPALCOVÁ, M.; LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J.; MARTINŮ, J. Vliv přídavku rostlinného tuku na organoleptické vlastnosti hořké čokolády. Sborník příspěvků XXXVII. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin, 2006, roč. 10, č. 5, s. 53-53. ISSN: 1802- 1433.Detail
VÍTOVÁ, E. Základy senzorické analýzy potravin. 2006.Detail
BABÁK, L.; VÍTOVÁ, E. Biodegradace aplikací směsné termofilní kultury. In CD - Sborník příspěvků. České Budějovice: Scientific Pedagogical Publishing, 2006. s. 1015-1018. ISBN: 80-85645-53- X.Detail
BABÁK, L.; KOČÍ, R.; VÍTOVÁ, E. Study and modeling of mixed thermophilic bacteria population. Madrid, Spain: FEMS, 2006. s. 112-112. Detail
ZEMANOVÁ, J.; ŠTOUDKOVÁ, H.; LAŠTOVIČKOVÁ, M.; VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; BŘEZINA, P. Identification of Bitter Peptides in Niva Cheese by Mass Spectrometry MALDI- TOF. In Mléko a sýry 2006. Praha: VŠCHT Praha, 2006. s. 172-176. ISBN: 80-7080-620- 6.Detail
ZEMANOVÁ, J.; LAŠTOVIČKOVÁ, M.; VÍTOVÁ, E.; BŘEZINA, P.; ŠTOUDKOVÁ, H.; LOUPANCOVÁ, B. New Prespective in Solution of Problems of Analysis of Bitter Peptides in Cheeses. In Bezpečnost a kontrola potravin. Nitra: SPU Nitra, 2006. s. 313-316. ISBN: 80-8069-682- 9.Detail
ŠTOUDKOVÁ, H.; VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; FIŠERA, M. Těkavé aromatické látky v různých stádiích zrání sýra Niva. In sborník. 6. Nitra: Slovenska poľnohospodárska univerzita v Nitre, 2006. s. 269-272. ISBN: 80-8069-681- 0.Detail
LOUPANCOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J. Identifikace těkavých látek čokolády s použitím HS-SPME v kombinaci s GC-MS. In sborník. 3. Nitra: Slovenská pol' nohospodárska univerzita v Nitre, 2006. s. 404-406. ISBN: 80-8069-681- 0.Detail
LOUPANCOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E.; ŠTOUDKOVÁ, H.; LAZÁRKOVÁ, Z.; ZEMANOVÁ, J. Determination of Volatile Compounds in Processed cheese by Gas Chromatography. In sborník. 3. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2006. s. 151-151. ISBN: 80-7194-855- 1.Detail
ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J.; ŠVARCOVÁ, I.; LOUPANCOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E. Fatty acids contained in select vegetable oils. In sborník. 3. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2006. s. 153-154. ISBN: 80-7194-855- 1.Detail
ŠTOUDKOVÁ, H.; VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; FIŠERA, M. Využití různých způsobů extrakce pro analýzu aroma látek sýra Niva. In sborník. 3. Praha: 2006. s. 166-172. ISBN: 80-7080-620- 6.Detail
LOUPANCOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J.; BUŇKA, F. Identifikace těkavých látek tavených sýrů s použitím HS-SPME v kombinaci s GC-MS. In sborník. 2. Praha: 2006. s. 20-23. ISBN: 80-7080-620- 6.Detail
ŠTOUDKOVÁ, H.; ŠVARCOVÁ, I.; ZEMANOVÁ, J.; LOUPANCOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E. Využití plynové chromatografie k analýze vybraných rostlinných olejů. Proceedings of 15th International Conference Chromatograqphic Methods and Human Health, 2006, roč. 16, č. 1, s. 10-14. ISSN: 1335- 5236.Detail
LOUPANCOVÁ, B.; ZEMANOVÁ, J.; MÁCHOVÁ, Z.; ŠTOUDKOVÁ, H.; VÍTOVÁ, E. Změny mastných kyselin tavených sýrů v průběhu skladování. Proceedings of 15th International Conference Chromatograqphic Methods and Human Health, 2006, roč. 16, č. 1, s. 25-28. ISSN: 1335- 5236.Detail
VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J.; MACKŮ, I. Analýza mastných kyselin v čokoládě metodou plynové chromatografie. Chemické listy, 2006, roč. 100, č. 8, s. 728-732. ISSN: 0009- 2770.Detail
2005
VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; HRADILOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š.; ZEMANOVÁ, J. Vznik aromaticky aktivních látek v průběhu zrání sýrů s bílou plísní na povrchu. In sborník. 1. Skalský Dvůr: VÚPP, 2005. s. 10-11. ISBN: 80-86909-01- 8.Detail
VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; HRADILOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š.; ZEMANOVÁ, J. Aroma Compounds of White Surface Mould Cheeses. In sborník. 2. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2005. s. 272-272. ISBN: 80-7194-771- 7.Detail
VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ZEMANOVÁ, J.; ŠTOUDKOVÁ, H.; BABÁK, L. Změny těkavých aromatických látek v průběhu zrání sýra Niva. Súčasný stav a perspektívy analytickej chémie v praxi, 2005, roč. 1, č. 5, s. 10-10. ISSN: 1336- 6831.Detail
VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; BUŇKA, F.; HROZOVÁ, L.; ZEMANOVÁ, J. Changes of fatty acids in sterilized processed cheese. Chemické listy, 2005, roč. 99, č. 1, s. 353-355. ISSN: 0009- 2770.Detail
VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ZEMANOVÁ, J.; ŠTOUDKOVÁ, H.; BABÁK, L. Vývoj aroma plísňového sýra Niva. In sborník. 1. Brno: VFU Brno, 2005. s. 128-128. ISBN: 80-7305-544- 9.Detail
VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; HRADILOVÁ, J.; ZEMANOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š. Analysis of white surface mould cheeses aroma by SPME- GC method. In sborník. 3. Praha: VŠCHT Praha, 2005. s. 269-269. ISBN: 80-7080-578- 1.Detail
VÍTOVÁ, E.; LACHOVÁ, H.; LOUPANCOVÁ, B. Vliv různých přísad na senzorickou jakost ochucených tvarohů. In Sborník Mléko a sýry 2005. 4. VŠCHT Praha: Česká společnost chemická, 2005. s. 10-10. ISBN: 80-86238-48- 2.Detail
VÍTOVÁ, E. Základy senzorické analýzy potravin. 2005.Detail
LOUPANCOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; LACHOVÁ, H. Změny obsahů mastných kyselin a dalších aromatických látek sýra Niva. In Sborník Mléko a sýry 2005. 5. VŠCHT Praha: Česká společnost chemická, 2005. s. 149-154. ISBN: 80-86238-48- 2.Detail
BABÁK, L., RYCHTERA, M., VÍTOVÁ, E. Heat balance of bioreactor. Chemické listy, 2005, roč. 99, č. s, s. 267-268. ISSN: 0009- 2770.Detail
ZEMANOVÁ, J.; DUNAJOVÁ, M.; ŠTOUDKOVÁ, H.; VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; FIŠERA, M. Zhodnocení možností kapilární zónové elektroforézy pro analýzu oligopeptidů v kapiláře pokryté polyethylenoxidem. Súčasný stav a perspektívy analytickej chémie v praxi, 2005, roč. 2005, č. 1, s. 100-105. ISSN: 1336- 6831.Detail
ZEMANOVÁ, J., VÍTOVÁ, E., DUNAJOVÁ, M., SEDLÁKOVÁ, A. Studium nízkomolekulárních peptidů v plísňovém sýru. Chemické listy, 2005, roč. 99, č. 1, s. 358-360. ISSN: 0009- 2770.Detail
ZEMANOVÁ, J., DUNAJOVÁ, M., SEDLÁKOVÁ, A., VÍTOVÁ, E. Studium hořkých peptidů v sýru Niva elektroforetickými metodami. In sborník. Olomouc: ČSCH, 2005. s. 100-101. ISBN: 80-244-0984- 4.Detail
LOUPANCOVÁ, B.; FIŠERA, M.; ŠTOUDKOVÁ, H.; HROZOVÁ, L.; VÍTOVÁ, E. Comparison of several methods for preparation of FA volatile esters from organic matrix. In sborník. 7. PRAHA: VŠCHT Praha, 2005. s. 59-59. ISBN: 80-7080-578- 1.Detail
ŠTOUDKOVÁ, H.; FIŠERA, M.; VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B. Využití molekulových sít pro extrakci těkavých aromatických látek ze vzorků sýra. In sborník. 4. Brno: VFU Brno, 2005. s. 116-119. ISBN: 80-7305-544- 9.Detail
LOUPANCOVÁ, B.; FIŠERA, M.; ŠTOUDKOVÁ, H.; VÍTOVÁ, E. Analýza mastných kyselin ve sterilovaných tavených sýrech. In sborník. 4. VFU Brno: VFU Brno, 2005. s. 51-54. ISBN: 80-7305-544- 9.Detail
ŠTOUDKOVÁ, H.; FIŠERA, M.; ZEMANOVÁ, J.; LOUPANCOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E. Extrakce těkavých aromatických látek sýra pomocí molekulových sít. Súčasný stav a perspektívy analytickej chémie v praxi, 2005, roč. 3, č. 2, s. 10-18. ISSN: 1336- 6831.Detail
LOUPANCOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E.; FIŠERA, M.; ŠTOUDKOVÁ, H. Využití plynové chromatografie k analýze mastných kyselin. Súčasný stav a perspektívy analytickej chémie v praxi, 2005, roč. 1, č. 5, s. 10-12. ISSN: 1336- 6831.Detail
LOUPANCOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E.; FIŠERA, M.; HROZOVÁ, L. Determination of Fatty Acids in Processed Cheese by Gas Chromatography. In sborník. 1. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2005. s. 266-266. ISBN: 80-7194-771- 7.Detail
LOUPANCOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E.; HROZOVÁ, L.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J.; BUŇKA, F. Stanovení mastných kyselin v tavených sýrech pomocí plynové chromatografie. In Sborník. 5. Skalský Dvůr: VÚPP, 2005. s. 44-47. ISBN: 80-86909-01- 8.Detail
LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H.; VÍTOVÁ, E. Využití molekulových sít k analýze aromatických látek. In sborník. 2. VFU Brno: VFU Brno, 2005. s. 41-44. ISBN: 80-7305-527- 9.Detail
LOUPANCOVÁ, B.; FIŠERA, M.; HROZOVÁ, L.; ŠTOUDKOVÁ, H.; VÍTOVÁ, E. Změny mastných kyselin v tepelně ošetřených tavených sýrech. ChemZi, 2005, roč. 1, č. 1, s. 272-272. ISSN: 1336- 7242.Detail
LOUPANCOVÁ, B.; FIŠERA, M.; BUŇKA, F.; ZEMANOVÁ, J.; VÍTOVÁ, E. The Simple Method for Analysis of Fatty Acids in Food. Chemické listy, 2005, roč. 99, č. 1, s. 311-313. ISSN: 0009- 2770.Detail
2004
VÍTOVÁ, E. Senzorická analýza potravin. 2004.Detail
ZEMANOVÁ, J.; VÍTOVÁ, E.; FIŠERA, M. Capillary zone electrophoresis for determination of peptides from cheese. Proceedings 12th International Symposium Advances and Applications of Chromatography in Industry, 2004, roč. 2004, č. 1, s. 75-79. ISSN: 1335- 8413.Detail
VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š.; VESPALCOVÁ, M.; BUŇKA, F. Senzorická jakost krémových sýrů. In Sborník XXXV. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin. 5. Skalský Dvůr: VÚPP, ČSCH, 2004. s. 113-116. ISBN: 80-902671-8-1.Detail
VÍTOVÁ, E.; LOUPANCOVÁ, B.; ZEMANOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š.; BABÁK, L. Vliv volných MK na chutnost sýra Niva. Chemické listy - 56. sjezd chemických společností - sborník. xx. Ostrava: ČSCH, 2004. s. 688-688. ISBN: 0009- 2770.Detail
VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š.; BABÁK, L.; LOUPANCOVÁ, B.; BŘEZINA, P. Changes of free fatty acids during ripening of Niva cheese. Czech J. Food Scencies (Special Isue), 2004, roč. 22, č. 1, s. 310-313. ISSN: 1212- 1800.Detail
ZEMANOVÁ, J.; VÍTOVÁ, E.; FIŠERA, M.; HADRA, L. Sledování průběhu proteolýzy v sýrech elektromigračními metodami. In Sborník příspěvků. Praha: VŠCHT Praha, 2004. s. 190 ( s.)ISBN: 978-80-86238-42- 5.Detail
BEZDĚKOVÁ, Š.; VÍTOVÁ, E. Těkavé látky sýra s bílou plísní a jejich změny během zrání. In Sborník Mléko a sýry 2004. 5. VŠCHT Praha: ČSCH, 2004. s. 116-121. ISBN: 978-80-86238-42- 5.Detail
LOUPANCOVÁ, B.; VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; FIŠERA, M. Závislost koncentrace aromatických látek a jejich prekursorů matných kyselin v sýru Niva. In Sborník XXXIV. Lenfeldovy a Hökelovy dny. 4. VFU Brno: VFU Brno, 2004. s. 99-99. ISBN: 80-7305-498- 1.Detail
VESPALCOVÁ, M.; VÍTOVÁ, E.; DRLÍKOVÁ, P.; BĚLÁKOVÁ, S.; WEISS, V. Zastoupení vybraných skupin organických sloučenin v ovocných pálenkách. Chemické listy 56. sjezd chemických společností, 6. – 9. září 2004, Ostrava. Chemické listy. Praha 56. sjezd chemických společností, 6. – 9. září 2004, Ostrava: ČSCH, 2004. s. 694-694. ISSN: 0009-2770.Detail
BEZDĚKOVÁ, Š.; VÍTOVÁ, E.; JASCHKOVÁ, K. Senzorický profil zrání sýra s bílou plísní ve vztahu ke změnám některých těkavých látek. Chemické listy - 56. sjezd chemických společností - sborník. Ostrava: ČSCH, 2004. s. 687-687. ISBN: 0009- 2770.Detail
VÍTOVÁ, E. Hygiena potravin. Hygiena potravin. FCH VUT v Brně: VUT v Brně, 2004. s. 1-128. ISBN: 80-214-2680- 2.Detail
ZEMANOVÁ, J.; VÍTOVÁ, E.; HADRA, L.; LOUPANCOVÁ, B. Analýza krátkých peptidů v plísňovém sýru. In Sborník příspěvků. Brno: VFU Brno, 2004. s. 98 ( s.)ISBN: 80-7305-498- 1.Detail
Babák, L., Vítová, E. Eliminace chemické spotřeby kyslíku pomocí termofilních bakteriálních systémů. Chemické listy. Ostrava: ČSCH, 2004. s. 708 ( s.)ISSN: 0009- 2770.Detail
ZEMANOVÁ, J.; VÍTOVÁ, E.; FIŠERA, M. Monitoring of oligopeptides from blue- veined cheeses during ripening. Czech J. Food Scencies (Special Isue), 2004, roč. 22, č. 1, s. 314 ( s.)ISSN: 1212- 1800.Detail
VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š.; FIŠERA, M.; BŘEZINA, P. Monitoring Volatile Compounds with SPME- Gas Chromatography During Mould Cheese Ripening. In Book of Abstracts IDF Symposium on Cheese. 5. Praha: Galén, 2004. s. 83-83. ISBN: 80-86257-35- 5.Detail
VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š.; FIŠERA, M. Identifikace aromaticky aktivních sloučenin sýra Niva. In Sborník Mléko a sýry 2004. 5. Praha: ČSCH, 2004. s. 184-189. ISBN: 978-80-86238-42- 5.Detail
VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; LOUPANCOVÁ, B. Trvanlivost krémových sýrů. In Sborník XXXIV. Lenfeldovy a Hoklovy dny. 1. VFU Brno: VFU Brno, 2004. s. 100-100. ISBN: 80-7305-498- 1.Detail
ZEMANOVÁ, J.; VÍTOVÁ, E.; HADRA, L.; FIŠERA, M. Analysis of peptides in mould cheese during ripening. Journal of Peptide Science, 2004, roč. 2004, č. 10, s. 267 ( s.)ISSN: 1075- 2617.Detail
BABÁK, L.; RYCHTERA, M.; VÍTOVÁ, E. Čištění odpadních vod z potravinářského průmyslu užitím autotermálního procesu. In Sborník příspěvků. Skalský Dvůr: VÚPP, ČSCH, 2004. s. 424-427. ISBN: 80-902671-8- 1.Detail
VÍTOVÁ, E.; BUŇKA, F. Vliv definovaného sterilačního záhřevu na AK a MK v tavených sýrech. In Sborník Mléko a sýry 2004. 4. VŠCHT Praha: ČSCH, 2004. s. 105-108. ISBN: 978-80-86238-42- 5.Detail
2003
VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š.; BABÁK, L.; BŘEZINA, P.; JASCHKOVÁ, K. Těkavé aromatické sloučeniny sýra Niva. Chemické listy, 2003, roč. 97, č. 8, s. 793-796. ISSN: 0009- 2770.Detail
VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š.; JASCHKOVÁ, K.; BŘEZINA, P. Application of SPME in cheese analysis. In Book of Abstracts "Recent advances in food analysis". 4. Praha: 2003. s. 100-101. ISBN: 80-7080-528- 5.Detail
VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š.; BABÁK, L.; JASCHKOVÁ, K. Senzorický profil plísňových sýrů. In Sborník XXXIII. Lenfeldovy a Höklovy dny. 10. VFU Brno: 2003. s. 85-86. ISBN: 80-7305-473- 6.Detail
VÍTOVÁ, E.; VESPALCOVÁ, M.; ZEMANOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š.; BABÁK, L. Nová metoda pro rychlé stanovení aromatických látek sýrů. In Sborník XXXIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin. 3. Skalský Dvůr: 2003. s. 57-59. ISBN: 80-902671-6-5.Detail
VÍTOVÁ, E.; ZEMANOVÁ, J.; BEZDĚKOVÁ, Š.; BŘEZINA, P.; JASCHKOVÁ, K. Využití metody SPME pro stanovení chutnosti plísňových sýrů. Proceedings of 15th International Conference Chromatograqphic Methods and Human Health, 2003, roč. 10, č. 3, s. 83-83. ISSN: 1335- 5236.Detail
BEZDĚKOVÁ, Š.; VÍTOVÁ, E.; BABÁK, L. Přehled dosavadních výsledků a metod pro analýzu těkavých látek v Camembertu. Chemické listy, 2003, roč. 97, č. 8, s. 787-790. ISSN: 0009- 2770.Detail
ZEMANOVÁ, J.; VÍTOVÁ, E.; HADRA, L.; FIŠERA, M. Analýza peptidů metodou kapilární zónové elektroforézy. Proceedings of 15th International Conference Chromatograqphic Methods and Human Health, 2003, roč. 2003, č. 1, s. 82 ( s.)ISSN: 1335- 5236.Detail
ZEMANOVÁ, J.; KUBEŠOVÁ, J.; VÍTOVÁ, E.; FIŠERA, M. Analýza bílkovin z potravinářské matrice kapilární zónovou elektroforézou. In Sborník příspěvků. Brno: VFU Brno, 2003. s. 86 ( s.)ISBN: 80-7305-473- 6.Detail
VESPALCOVÁ, M.; VÍTOVÁ, E.; WEISS, V.; KOPEČNÝ, M. Charakterizace ovocných pálenek. In Chemické listy. Chemické listy. Košice: ČSCH, 2003. s. 785-785. ISSN: 0009-2770.Detail
BEZDĚKOVÁ, Š.; VÍTOVÁ, E.; BABÁK, L. Vývoj aroma sýra s modrou plísní během zrání. In Sborník Mléko a sýry 2003. 4. VŠCHT Praha: VŠCHT Praha, 2003. s. 25-26. ISBN: 80-86238-31- 8.Detail
Babák, L., Burdychová, R., Bezděková, Š., Rychtera, M., Vítová, E. Studium směsné termofilní populace kultivované na laktose. Chemické listy. Košice: ČSCH, 2003. s. 794 ( s.)ISSN: 0009- 2770.Detail
Babák, L., Rychtera, M., Burdychová, R., Vítová, E. Redukce znečištění odpadních vod z potravinářského průmyslu s využitím termofilní mikroflóry. In Sborník příspěvků. Skalský Dvůr: VÚPP, ČSCH, 2003. s. 470 ( s.)ISBN: 80-902671-6- 5.Detail
2002
BEZDĚKOVÁ, Š.; VÍTOVÁ, E.; FIŠERA, M. Monitoring maturation of blue cheese. Chemické listy, 2002, roč. 4, č. 4, s. 148-148. ISSN: 0009- 2770.Detail
VÍTOVÁ, E. Optimalizace metody HS-SPME- GC pro analýzu aromatických látek plísňových sýrů. Chemické listy, 2002, roč. 96, č. 6, s. 497-500. ISSN: 0009- 2770.Detail
VÍTOVÁ, E.; MIKULÍKOVÁ, R.; DRDÁK, M. Use of solid- phase microextraction for analysis of mould cheeses aroma. In Technology and processes for sustainable development and pollution reduction. 8. Brno: VUT, 2002. s. 346-347. ISBN: 80-214-2151- 7.Detail
VÍTOVÁ, E. Senzorické hodnocení plísňových sýrů. In Sborník XXXIII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin. 8. Skalský dvůr: Skalský dvůr, 2002. s. 8-9. ISBN: 80-902671-5- 7.Detail
VÍTOVÁ, E.; MIKULÍKOVÁ, R.; DRDÁK, M.; BŘEZINA, P. Method optimization for analysis of aroma compounds of cheeses by SPME. Chemické listy, 2002, roč. 96, č. 6, s. 497-498. ISSN: 0009- 2770.Detail
VÍTOVÁ, E. Metoda SPME- GC pro sledování průběhu zrání plísňových sýrů. In Sborník Chiranal 2002. 8. Olomouc: Olomouc, 2002. s. 92-93. ISBN: 80-86238-24- 5.Detail
2001
VÍTOVÁ, E.; BEZDĚKOVÁ, Š. Studium průběhu zrání plísňových sýrů. In Chromatografické metódy a zdravie človeka. Piešťany: CHTF STU, 2001. s. 58 ( s.)Detail
VÍTOVÁ, E.; MIKULÍKOVÁ, R.; DRDÁK, M. Use of SPME for analysis of mould cheeses aroma. In Advances and applications of chromatography in industry. Bratislava: SVŠT, 2001. s. 29 ( s.)Detail
VÍTOVÁ, E. Studium změn senzorickych vlastností sýrů v závislosti na obsahu těkavých látek. In Sborník XXXI. Lenfeldovy a Hoklovy dny. Brno: Veterinární a farmaceutická univerzita Brno, 2001. s. 36 ( s.)Detail
VÍTOVÁ, E. Stanovení těkavých látek v sýrech SPME. In Sborník 53. Zjazd chemických spoločností. Banská Bystrica: Fakulta prírodných vied Univerzity Mateja Bela, 2001. s. 23 ( s.)Detail
VÍTOVÁ, E. Srovnání různých způsobů izolace těkavých látek z plísňového sýra Niva. In Sborník XXXII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin. Skalský Dvůr: Skalský Dvůr, 2001. s. 58 ( s.)Detail
2000
VÍTOVÁ, E. Stanovení těkavých látek v sýrech. In Sborník XXXI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin. Skalský Dvůr: Skalský Dvůr, 2000. s. 66 ( s.)Detail
1999
VÍTOVÁ, E. Chemical and biochemical processes during ripening of cheeses. In Chemistry and Life. Brno: Brno University of Technology, Faculty of Chemistry, 1999. s. 100 ( s.)Detail
*) Citace publikací se generují jednou za 24 hodin.