Detail oboru

Potravinářská chemie

FCHZkratka: BPCO_CHPAk. rok: 2009/2010

Program: Chemie a technologie potravin

Délka studia: 3 roky

Akreditace od: 15.11.2002Akreditace do: 15.11.2012

Profil

Zaměření oboru odráží trvale vysoký zájem o studium potravinářské chemie na FCH VUT v Brně. Umožňuje jednak plynulé pokračování ve studiu v navazujícím dvouletém magisterském studijním programu Potravinářská chemie a biotechnologie (PCHBT), jednak odchod absolventů do praxe a současně reflektuje potenciální rozšíření zájmu o studium včetně možnosti celoživotního vzdělávání pracovníků z praxe.

Garant


Struktura předmětů s uvedením ECTS kreditů (studijní plán)

1. ročník, zimní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
BCT_CHI1Chemická informatika Ics2Povinnýano
BCT_CHL1Chemická legislativa Ics0Povinnýano
BCT_MAT1Matematika Ics5Povinnýano
BCT_ACH1Obecná a anorganická chemie Ics8Povinnýano
BCA_OBTObecná toxikologiecs2Povinnýano
BCT_ACH1_PPraktikum z anorganické chemie Ics2Povinnýano
1. ročník, letní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
BCT_FYZ1Fyzika Ics7Povinnýano
BAT_ACH2General and Inorganic Chemistry IIen6Povinnýano
BCT_CHI2Chemická informatika IIcs4Povinnýano
BCT_ACH2Obecná a anorganická chemie IIcs6Povinnýano
BAT_OCH1Organic Chemistry Ien5Povinnýano
BCT_OCH1Organická chemie Ics5Povinnýano
BC_PCM2Počítačová cvičení z matematikycs3Povinnýano
BCT_ACH2_PPraktikum z anorganické chemie IIcs7Povinnýano
BCT_FYZ1_PPraktikum z fyziky Ics4Povinnýano
BCA_ZEDZpracování experimentálních datcs3Povinnýano
BCV_AOB1Angličtina - obecná Ics0Povinně volitelnýBCV_ANano
BCV_AOD1Angličtina - odborná Ics0Povinně volitelnýBCV_ANano
BCA_TEKTechnické kreslenícs2Povinně volitelnýBCTano
BCV_FZEFilosofie a základy etikycs2Povinně volitelnýBCV_SPano
BCV_PSPPsychologie a sociologie prácecs2Povinně volitelnýBCV_SPano
2. ročník, zimní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
BAA_ANC1Analytical Chemistry Ien5Povinnýano
BCA_ANC1Analytická chemie Ics5Povinnýano
BCT_BIOBiologiecs3Povinnýano
BCA_FCH1Fyzikální chemie Ics6Povinnýano
MCT_CHL2Chemická legislativa IIcs0Povinnýano
BCO_MIBMikrobiologiecs3Povinnýano
BAT_OCH2Organic Chemistry IIen6Povinnýano
BCT_OCH2Organická chemie IIcs6Povinnýano
BAA_FCH1Physical Chemistry Ien6Povinnýano
BCA_ANC1_PPraktikum z analytické chemie Ics3Povinnýano
BCA_FCH1_PPraktikum z fyzikální chemie Ics3Povinnýano
BCT_OCH_PPraktikum z organické chemiecs4Povinnýano
BCV_AOB2Angličtina - obecná IIcs2Povinně volitelnýBCV_ANano
BCV_AOD2Angličtina - odborná IIcs6Povinně volitelnýBCV_ANano
BCT_FYZ2Fyzika IIcs4Povinně volitelnýBCTano
BCT_MAT2Matematika IIcs4Povinně volitelnýBCTano
BCT_EMTMěřicí technikacs4Povinně volitelnýBCTano
BCO_ODP_POdborná praxe - PCHcs2Povinně volitelnýBCTano
MCV_ERPEkonomika a řízení podnikucs2Povinně volitelnýBCV_SPano
BCV_ZPOZáklady průmyslového a obchodního právacs2Povinně volitelnýBCV_SPano
2. ročník, letní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
BAA_ANC2Analytical Chemistry IIen6Povinnýano
BCA_ANC2Analytická chemie IIcs6Povinnýano
BCV_AOD1Angličtina - odborná Ics0Povinnýano
BCA_BCH1Biochemie Ics4Povinnýano
BAA_BCH1Biochemistry Ien4Povinnýano
BCA_FCH2Fyzikální chemie IIcs4Povinnýano
BAA_FCH2Physical Chemistry IIen4Povinnýano
BCA_ANC2_PPraktikum z analytické chemie IIcs5Povinnýano
BCA_FCH2_PPraktikum z fyzikální chemie IIcs3Povinnýano
BCA_ISOSystémy jakosti a ISO normycs2Povinně volitelnýBCTano
BCA_TEKTechnické kreslenícs2Povinně volitelnýBCTano
BCV_FZEFilosofie a základy etikycs2Povinně volitelnýBCV_SPano
BCV_PSPPsychologie a sociologie prácecs2Povinně volitelnýBCV_SPano
BCV_DCJ1Další cizí jazyk Ics0Volitelnýano
3. ročník, zimní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
BCV_AOD2Angličtina - odborná IIcs4Povinnýano
BAA_CHI1Chemical Engineering Ien5Povinnýano
BCT_CHL3Chemická legislativa IIIcs1Povinnýano
BCA_CHI1Chemické inženýrství Ics5Povinnýano
BCO_CHP1Chemie potravin Ics3Povinnýano
BCO_MIBMikrobiologiecs3Povinnýano
BCO_BCH_PPraktikum z biochemiecs2Povinnýano
BCA_CHI1_PPraktikum z chemického inženýrství Ics2Povinnýano
BCO_ZPTZáklady potravinářských technologiícs4Povinnýano
BCO_BIO1Bioinženýrství Ics4Povinně volitelnýBCOano
BCO_MOG1Molekulární genetika Ics3Povinně volitelnýBCOano
BCO_ODP_POdborná praxe - PCHcs2Povinně volitelnýBCOano
BCO_HZPZásady hygienického zpracování potravincs2Povinně volitelnýBCOano
BCT_FYZ2Fyzika IIcs4Povinně volitelnýBCTano
BCT_MAT2Matematika IIcs4Povinně volitelnýBCTano
BCT_EMTMěřicí technikacs4Povinně volitelnýBCTano
BCV_DCJ2Další cizí jazyk IIcs0Volitelnýano
3. ročník, letní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
BCO_ACP1Analytická chemie potravin Ics4Povinnýano
BCO_BAPBakalářská prácecs12Povinnýano
BAO_ACP1Food Analysis Ien4Povinnýano
BAA_CHI2Chemical Engineering IIen5Povinnýano
BCA_CHI2Chemické inženýrství IIcs5Povinnýano
BCO_ACP_PPraktikum z analytické chemie potravincs3Povinnýano
BCA_CHI2_PPraktikum z chemického inženýrství IIcs2Povinnýano
BCO_MIB_PPraktikum z mikrobiologiecs2Povinnýano
BCO_PUPPrincipy uchovávání potravincs4Povinnýano
BCO_BIT1Biotechnologie Ics6Povinně volitelnýBCOano
BCO_BCHBytová chemiecs2Povinně volitelnýBCOano
BCO_KCHKosmetická chemiecs5Povinně volitelnýBCOano
BCO_ZAVZáklady výživycs4Povinně volitelnýBCOano
BCA_ISOSystémy jakosti a ISO normycs2Povinně volitelnýBCTano
Všechny skupiny volitelných předmětů
Sk. Počet předm. Předměty
BCV_AN 1 BCV_AOB1, BCV_AOD1
BCV_AN 1 BCV_AOB2, BCV_AOD2
BCV_SP 1 - 2 BCV_FZE, BCV_PSP
BCV_SP 1 - 2 MCV_ERP, BCV_ZPO, BCV_FZE, BCV_PSP