Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail oboru
FCHZkratka: NPCO_CHTPAk. rok: 2011/2012
Program: Chemie a technologie potravin
Délka studia: 2 roky
Akreditace od: 20.7.2001Akreditace do: 31.7.2014
Profil
Profil absolventa oboru potravinářská chemie a biotechnologie je koncipován na pozadí rozvoje potravinářské vědy a rozvoje biotechnologií. Při studiu se klade důraz na biologické a fyzikální vědy, na kterých závisí rozvoj potravinářské vědy. V návaznosti na základní předměty studia se v biologických disciplinách prohlubují znalosti v aplikované mikrobiologii, bioinženýrství, v hygieně a sanitaci potravin.
Profesní profil absolventů s příklady
Absolventem je inženýr chemie ovládající teoretický základ i praktické dovednosti pro práci v potravinářských provozech a chemických, biochemických, mikrobiologických a biotechnologických laboratořích. Absolventi nacházejí uplatnění především v řízení chemických, biotechnologických, mikrobiologických a farmaceutických provozů. Další možností uplatnění je práce ve státních kontrolních institucích nebo v oblasti výzkumu a vývoje, či v obchodních organizacích.
Vstupní požadavky
Absolvování bakalářského studia studijního oboru Potravinářské chemie nebo Biotechnologie na VUT v Brně, nebo příbuzného studijního oboru na jiné vysoké škole, splnění podmínek daných směrnicí děkana k přijímacímu řízení.
Garant
doc. Ing. Jiřina Omelková, CSc.