Detail oboru

Potravinářská chemie

FCHZkratka: BKCO_PCHAk. rok: 2012/2013

Program: Chemie a technologie potravin

Délka studia: 3 roky

Akreditace od: 31.12.2002Akreditace do: 31.5.2019

Profil

Zaměření oboru odráží trvale vysoký zájem o studium potravinářské chemie na FCH VUT v Brně. Umožňuje jednak plynulé pokračování ve studiu v navazujícím dvouletém magisterském studijním programu Potravinářská chemie a biotechnologie (PCHBT), jednak odchod absolventů do praxe a současně reflektuje potenciální rozšíření zájmu o studium včetně možnosti celoživotního vzdělávání pracovníků z praxe.

Garant


Struktura předmětů s uvedením ECTS kreditů (studijní plán)

1. ročník, zimní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
BCV_A1Angličtina pro chemiky Ien0Povinnýano
BCT_BIOBiologie cs2Povinnýano
BCT_CHI1Chemická informatika Ics3Povinnýano
BCT_CHL1Chemická legislativa Ics0Povinnýano
BCT_MAT1Matematika Ics4Povinnýano
BCT_ACH1Obecná a anorganická chemie Ics8Povinnýano
BCT_ZLTZáklady laboratorní technikycs2Povinnýano
1. ročník, letní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
BCV_A2Angličtina pro chemiky IIen2Povinnýano
BCT_FYZ1Fyzika Ics6Povinnýano
BCT_CHI2Chemická informatika IIcs3Povinnýano
BCT_ACH2Obecná a anorganická chemie IIcs6Povinnýano
BCA_OBTObecná toxikologiecs2Povinnýano
BCT_OCH1Organická chemie Ics6Povinnýano
BC_PCM2Počítačová cvičení z matematikycs4Povinnýano
BCT_ACH1_PPraktikum z anorganické chemie Ics5Povinnýano
BCT_FYZ1_PPraktikum z fyziky Ics4Povinnýano
BCV_CPPChemické procesy v praxics3Povinně volitelný1ano
BCV_PSPPsychologie a sociologie prácecs3Povinně volitelný1ano
BCA_TEKTechnické kreslenícs3Povinně volitelný1ano
BCT_ZFZáklady fyziologie a stavby tělacs3Povinně volitelný1ano
2. ročník, zimní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
BCA_ANC1Analytická chemie Ics6Povinnýano
BCV_A3Angličtina pro chemiky IIIen0Povinnýano
BCA_FCH1Fyzikální chemie Ics6Povinnýano
BCO_MIBMikrobiologiecs3Povinnýano
BCT_OCH2Organická chemie IIcs6Povinnýano
BCA_ANC1_PPraktikum z analytické chemie Ics3Povinnýano
BCA_FCH1_PPraktikum z fyzikální chemie Ics3Povinnýano
BCT_MAT2Matematika IIcs4Povinně volitelný1ano
BCT_EMTMěřicí technikacs4Povinně volitelný1ano
BCT_ACH2_PPraktikum z anorganické chemie IIcs6Povinně volitelný1ano
2. ročník, letní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
BCA_ANC2Analytická chemie IIcs6Povinnýano
BCV_A4Angličtina pro chemiky IV (B1)en4Povinnýano
BCA_BCH1Biochemie Ics2Povinnýano
BCA_FCH2Fyzikální chemie IIcs6Povinnýano
BCA_ANC2_PPraktikum z analytické chemie IIcs5Povinnýano
BCT_OCH_PPraktikum z organické chemiecs4Povinnýano
BCA_MCHMakromolekulární chemiecs2Povinně volitelný1ano
BCO_ODP_POdborná praxe - PCHcs4Povinně volitelný1ano
BCA_FCH2_PPraktikum z fyzikální chemie IIcs2Povinně volitelný1ano
BCA_ISOSystémy jakosti a ISO normycs2Povinně volitelný1ano
3. ročník, zimní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
BCO_ACP1Analytická chemie potravin Ics4Povinnýano
BCA_CHI1Chemické inženýrství Ics5Povinnýano
BCO_CHP1Chemie potravin Ics2Povinnýano
BCO_BCH_PPraktikum z biochemiecs3Povinnýano
BCA_CHI1_PPraktikum z chemického inženýrství Ics2Povinnýano
BCO_MIB_PPraktikum z mikrobiologiecs3Povinnýano
BCO_ZPTZáklady potravinářských technologiícs4Povinnýano
BCO_BIO1Bioinženýrství Ics6Povinně volitelnýBCOano
BCO_BIT1Biotechnologie Ics6Povinně volitelnýBCOano
BCO_MOG1Molekulární genetika Ics4Povinně volitelnýBCOano
BCO_ZAVZáklady výživycs4Povinně volitelnýBCOano
3. ročník, letní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
BCO_BAPBakalářská prácecs12Povinnýano
BCA_CHI2Chemické inženýrství IIcs5Povinnýano
BCO_ACP_PPraktikum z analytické chemie potravincs4Povinnýano
BCA_CHI2_PPraktikum z chemického inženýrství IIcs2Povinnýano
BCO_PUPPrincipy uchovávání potravincs4Povinnýano
BCO_BCHBytová chemiecs2Povinně volitelnýBCOano
BCO_KCHKosmetická chemiecs4Povinně volitelnýBCOano
Všechny skupiny volitelných předmětů
Sk. Počet předm. Předměty
1 1 - 4 BCV_CPP, BCV_PSP, BCA_TEK, BCT_ZF